Ėrienos receptai
Ėrienos nugarinės su šonkauliais pjausniai ant griliaus
Posted by Merkio produktai on Wednesday, 28 September 2016 |
Patiekalui reikės (2-3 porcijos):
- ~800 g ėrienos nugarinės su šonkauliais pjausnių - ~1 a.š. džiovinto rozmarino - ~1 a.š. džiovinto čiobrelio - ~50 ml sojos padažo Apibarstome nugarinės su šonkauliais pjausnius rozmarinu ir čiobreliais. Sudedame į dubenį ir užpilame sojos padažu. Gerai pamaišome ir padedame į šaldytuvą nuo 30 min. iki 24 val. Pasimarinavusią mėsą dedame ant grotelių ir kepame ant griliaus nuo 10 iki 15 min. Skanaus! ;) |
Ėrienos šonkauliukai su Granatų padažu
|
Patiekalui reikės (2-3 porcijos):
- ~800 g ėrienos šonkauliukų su nugarine - 3 skiltelių česnako - 1 v.š. šviežių rozmarino lapelių - koncentruoto granatų padažo - 1-2 v.š. alyvuogių aliejaus - pagal skonį: rupios druskos, maltų juodųjų pipirų. Įdedame rozmarino lapelių bei juodųjų pipirų. Viską gerai sutriname. Įdedame druskos. Įspaudžiame česnako. Įpilame aliejaus. Viską gerai išmaišome. Ėrieną iš visų pusių įtriname marinatu. Paliekame marinuotis dvi valandas. Kepame iki 230 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 minučių. Likus trims minutėms iki kepimo pabaigos šonkauliukus aptepame granatų padažu. Skanaus! ;) |
Ėrienos kumpis su žaliąja citrina ir mėta
|
Patiekalui reikės (2-3 porcijos):
- ~700 g ėrienos kumpio pjausnių - 1 žaliosios citrinos - mėtos lapelių - česnako - čili pipirų miltelių - druskos Ėrieną pabarstome druska. Į mėsą įspaudžiame česnako griežinėlius. Apibarstome čili pipirais. Ėrieną sudedame į kepimo rankovę. Supjaustome žaliąją citriną griežinėliais. Citrinos griežinėlius ir mėtos lapelius uždedame ant mėsos. Kepame apie valandą iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Skanaus! ;) |
Ėrienos ir brokolių troškinys
Patiekalui reikės (4-6 porcijos):
Ėrienai: - 1 kg ėrienos mentės arba kumpio su kaulu - ¼ puodelio (50 gr) cukraus - ¾ puodelio (210 gr.) druskos - 10 puodelių (2,25 l) vandens - 2 šaukštų aliejaus - 4 smulkiai sukapotų vidutinių svogūnų - 4 smulkiai sukapotų česnako skiltelių - žiupsnelis rozmarino - žiupsnelis čiobrelių - 1 lauro lapas - 1 puodelis (225 ml.) sauso balto vyno - 8 puodeliai (1,8 l) vištienos sultinio Česnakų emulsijai ir garnyrui: - 2 dideli kiaušiniai - 2 česnako skiltelės - 3 šaukštai šviežiai spaustų citrinos sulčių - ½ arbatinio šaukštelio druskos - ¾ puodelio (170 ml) aliejaus - 1 brokolis (be koto) - serviravimui: petražolių Gaminimo eiga: Ėriena:
Česnakų emulsija ir garnyras:
Originalus receptas: http://www.bonappetit.com/recipe/lamb-and-broccoli-stew |