Merkio™ produktai
  • Produktai
    • Skani dovana
    • Žuvis >
      • Krevetės
      • Šamas >
        • Skrostas šamas
        • Karštai rūkytas šamas >
          • Šamo pjaustymas
        • Šamo filė
      • Upėtakis >
        • Upėtakio filė
      • Eršketas
      • Karpis
      • Karštai rūkytas ungurys
      • Tilapija
    • Mėsa >
      • Veršiena
      • Ėriena
      • Elniena
      • Triušiena
      • Kalakutiena
      • Jautiena
      • Kiauliena
      • Viščiukas broileris
      • Sraigės
      • Marinuota mėsa
      • Įv. mėsos gaminiai
      • Žąsiena
    • Pieno produktai >
      • Įvairūs
      • Brandinti fermentiniai sūriai
      • Brandintas avies pieno sūris
    • Sezoninės uogos ir daržovės >
      • Smidrai
      • Šilauogės
      • Braškės
      • Šilkmedžio uogos
      • Medlievos uogos
    • Bakalėja >
      • Sultiniai
      • Linų sėmenų aliejus
      • Grikiai
    • Kiti produktai >
      • Pagardai, marinatai
      • Riešutų užtepai
      • Kibinai
      • Švieži pesto padažai ir kt.
      • Saldumynai
      • Paruoštukai, desertai
      • Grybai
    • Dovanų kuponas
  • Receptai
    • Šamo receptai
    • Upėtakio receptai
    • Elnienos receptai
    • Ėrienos receptai
    • Jautienos receptai
    • Triušienos receptai
    • Vištienos receptai
    • Tilapijų receptai
    • Grikių receptai
    • Smidrų receptai
    • Grybų receptai
  • Straipsniai
  • Apie mus
  • UŽSAKYTI per Pilnaspuodas.lt

Ėrienos receptai

Nuoroda į šį receptą

Ėrienos nugarinės su šonkauliais pjausniai ant griliaus

Posted by Merkio produktai on Wednesday, 28 September 2016
Patiekalui reikės (2-3 porcijos):
​

- ~800 g ėrienos nugarinės su šonkauliais pjausnių
- ~1 a.š. džiovinto rozmarino
- ~1 a.š. džiovinto čiobrelio
- ~50 ml sojos padažo


Apibarstome nugarinės su šonkauliais pjausnius rozmarinu ir čiobreliais. Sudedame į dubenį ir užpilame sojos padažu. Gerai pamaišome ir padedame į šaldytuvą nuo 30 min. iki 24 val.
Pasimarinavusią mėsą dedame ant grotelių ir kepame ant griliaus nuo 10 iki 15 min. Skanaus! ;)

Nuoroda į šį receptą

Ėrienos šonkauliukai su Granatų padažu

Ėrienos šonkauliukai su Granatų padažuReikės: 800 g ėrienos šonkauliukų su nugarine, šviežių rasi pas mus →...

Posted by Merkio produktai on Wednesday, 12 August 2015
Patiekalui reikės (2-3 porcijos):
​

- ~800 g ėrienos šonkauliukų su nugarine
- 3 skiltelių česnako
- 1 v.š. šviežių rozmarino lapelių
- koncentruoto granatų padažo
- 1-2 v.š. alyvuogių aliejaus
- pagal skonį: rupios druskos, maltų juodųjų pipirų.

Įdedame rozmarino lapelių bei juodųjų pipirų. Viską gerai sutriname. Įdedame druskos. Įspaudžiame česnako. Įpilame aliejaus. Viską gerai išmaišome. Ėrieną iš visų pusių įtriname marinatu. Paliekame marinuotis dvi valandas. Kepame iki 230 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 minučių. Likus trims minutėms iki kepimo pabaigos šonkauliukus aptepame granatų padažu. Skanaus! ;)

Ėrienos kumpis su žaliąja citrina ir mėta

Ėriena su žaliąja citrina ir mėtaReikės: ėrienos kumpio pjausnių (šviežios rasi pas mus → merkio.lt/eriena :) ), ž...

Posted by Merkio produktai on Wednesday, 8 July 2015
Patiekalui reikės (2-3 porcijos):
​
- ~700 g ėrienos kumpio pjausnių
- 1 
žaliosios citrinos
- mėtos lapelių
- česnako
- čili pipirų miltelių
- druskos

Ėrieną pabarstome druska. Į mėsą įspaudžiame česnako griežinėlius. Apibarstome čili pipirais. Ėrieną sudedame į kepimo rankovę. Supjaustome žaliąją citriną griežinėliais. Citrinos griežinėlius ir mėtos lapelius uždedame ant mėsos. Kepame apie valandą iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. 
Skanaus! ;)

Beatos ėrienos receptai »
Picture
Ėrienos receptai 2 »
Picture
Ėrienos receptai 1 »
Picture
Ėrienos receptai 3 »
Picture

Nuoroda į šį receptą

Ėrienos ir brokolių troškinys

Picture
Picture
Patiekalui reikės (4-6 porcijos):

Ėrienai:
- 1 kg ėrienos mentės arba kumpio su kaulu
- ¼ puodelio (50 gr) cukraus
- ¾ puodelio (210 gr.) druskos
- 10 puodelių (2,25 l) vandens
- 2 šaukštų aliejaus
- 4 smulkiai sukapotų vidutinių svogūnų
- 4 smulkiai sukapotų česnako skiltelių
- žiupsnelis rozmarino
- žiupsnelis čiobrelių
- 1 lauro lapas
- 1 puodelis (225 ml.) sauso balto vyno
- 8 puodeliai (1,8 l) vištienos sultinio

Česnakų emulsijai ir garnyrui:
- 2 dideli kiaušiniai
- 2 česnako skiltelės
- 3 šaukštai šviežiai spaustų citrinos sulčių
- ½ arbatinio šaukštelio druskos
- ¾ puodelio (170 ml) aliejaus
- 1 brokolis (be koto)
- serviravimui: petražolių

Gaminimo eiga:

Ėriena:
  • Sumaišykite cukrų, druską ir 10 puodelių vandens dideliame dubenyje (turi nelikti cukraus ir druskos kristalų). Pamerkite į indą ėrieną, uždenkite ir palikite vėsiai bent 12 valandų (daugiausia 2 dienoms);
  • Įkaitinkite aliejų dideliame puode arba troškintuve and vidutinio stiprumo ugnies. Sudėkite svogūnus, česnakus, rozmariną, čiobrelius, lauro lapą. Kepkite dažnai maišydami apie 10-15 min., kol svogūnai taps auksinės spalvos ir minkšti. Nukelkite nuo ugnies, maišant supilkite vyną. Vėl uždėkite ant ugnies ir kaitinkite apie 3 minutes, kol vyno sumažės per pusę.
  • Išimkite ėrienos mentę iš sūrymo; įdėkite į troškintuvą su prieskoniais ir vynu; supilkite vištienos sultinį. Užvirkite. Tuomet sumažinkite ugnį; troškinkite apie 5-6 valandas ant silpnos ugnies, laikas nuo laiko nugriebiant riebalus.
  • Perkelkite ėrieną ant lentelės ir išimkite kaulus. Supjaustykite mėsą gabaliukais.
  • Sultinį, kuriame virė ėrieną, užvirkite ir virkite, kol jo liks apie 1,2 litro (15-30 min.). Paskaninkite sultinį druska pagal skonį. Sudėkite į jį kubeliais supjaustytą ėrieną.
  • Pastaba: taip pasiruošti ėrieną galima prieš kelias dienas (iki 3).
 
Česnakų emulsija ir garnyras:
  • Minkštai išvirkite kiaušinius su lukštu. Atvėsinkite ir nulupkite;
  • Į smulkintuvą (blenderį) sudėkite kiaušinius, česnaką, citrinos sultis ir druską. Įjunkite smulkintuvą ir smulkinant palaipsniui pilkite aliejų, kol emulsija taps kreminė. Pagal skonį paskaninkite emulsiją druska ir citrinos sultimis, jei reikia;
  • Brokolius virkite sūdytame vandenyje apie 4 minutes. Nusausinkite ir nuplaukite po šaltu vandeniu;
  • Ėrienos troškinį supilkite į lėkštes, ant viršaus uždėkite česnakų emulsijos, brokolių ir petražolių.

Originalus receptas: http://www.bonappetit.com/recipe/lamb-and-broccoli-stew
Powered by Create your own unique website with customizable templates.
  • Produktai
    • Skani dovana
    • Žuvis >
      • Krevetės
      • Šamas >
        • Skrostas šamas
        • Karštai rūkytas šamas >
          • Šamo pjaustymas
        • Šamo filė
      • Upėtakis >
        • Upėtakio filė
      • Eršketas
      • Karpis
      • Karštai rūkytas ungurys
      • Tilapija
    • Mėsa >
      • Veršiena
      • Ėriena
      • Elniena
      • Triušiena
      • Kalakutiena
      • Jautiena
      • Kiauliena
      • Viščiukas broileris
      • Sraigės
      • Marinuota mėsa
      • Įv. mėsos gaminiai
      • Žąsiena
    • Pieno produktai >
      • Įvairūs
      • Brandinti fermentiniai sūriai
      • Brandintas avies pieno sūris
    • Sezoninės uogos ir daržovės >
      • Smidrai
      • Šilauogės
      • Braškės
      • Šilkmedžio uogos
      • Medlievos uogos
    • Bakalėja >
      • Sultiniai
      • Linų sėmenų aliejus
      • Grikiai
    • Kiti produktai >
      • Pagardai, marinatai
      • Riešutų užtepai
      • Kibinai
      • Švieži pesto padažai ir kt.
      • Saldumynai
      • Paruoštukai, desertai
      • Grybai
    • Dovanų kuponas
  • Receptai
    • Šamo receptai
    • Upėtakio receptai
    • Elnienos receptai
    • Ėrienos receptai
    • Jautienos receptai
    • Triušienos receptai
    • Vištienos receptai
    • Tilapijų receptai
    • Grikių receptai
    • Smidrų receptai
    • Grybų receptai
  • Straipsniai
  • Apie mus
  • UŽSAKYTI per Pilnaspuodas.lt