Karpio filė – paprasta ir patogu
|
Karpio filė.
Sudedamosios dalys: paprastasis karpis (Cyprinus carpio). Laikyti nuo 0 iki +6°C temperatūroje (tinka užšaldyti). Kilmės šalis Lietuva. |
Karštai rūkyti karpio gabaliukai – laiko patikrintas skonis
|
Karštai rūkytas karpio gabaliukas.
Sudedamosios dalys: paprastasis karpis (Cyprinus carpio), prieskoniai, druska. Laikyti nuo 0 iki +6°C temperatūroje (tinka užšaldyti). Kilmės šalis Lietuva. |
Kur ir kaip auginami karpiai?
Karpiai auginami Ignalinos rajone, 900 ha plotą užimančiuose tvenkiniuose. Dalį raciono sudaro tai, kas užauga natūralioje aplinkoje. Papildomai karpiai maitinami specialiais subalansuotais pašarais, kurių pagrindą sudaro kviečiai ir kvietrugiai. Likusi sudėties dalis yra saulėgrąžos, kukurūzai, krakmolas, soja, pašarinės mielės. Primaitinimo tikslas yra praturtinti karpių racioną baltymingu maistu ir taip padidinti baltymų kiekį žuvyje. Svarbu, kad karpiai nėra maitinami gydomaisiais pašarais, kuriuose būna antibiotikų, hormonų ar kitų augimą skatinančių priedų. Papildomas maitinimas vykdomas pirmus du metus nuo gegužės iki rugsėjo mėn. vidurio. Trečiaisiais metais karpiai papildomai maitinami tiktai kviečiais.
Per pirmus du metus karpiai tepasiekia vidutiniškai 250-600 g svorį, o trečiaisiais metais karpiai jau siekia nuo 1 iki 2 kg. Karpių gabaliukai ruošiami iš šių tris metus augusių karpių. Kad karpiai būtų gardesni prieš pardavimą jie nėra šeriami mažiausiai dvi savaites, tam, kad išsivalytų ir pagerėtų žuvies kokybė. |