Rudasis viščiukas keptas miltų ir vandens apvalkale
Rudasis viščiukas keptas miltų ir vandens apvalkale |
Reikės (4-5 porcijoms):
- ~2 kg šviežio rudojo viščiuko - ~1 saujos šviežių čiobrelių (gali būti ir džiovinti) - ~2 saujų šviežių šalavijų - 8 česnako skiltelių - 1 citrinos - ~8 v.š. alyvuogių aliejaus - 1 kg miltų - 500 ml vandens - druskos ir juodųjų pipirų Gaminimas: Pasiruošiame marinatą (geriausia naudoti grūstuvę, bet galima ir tiesiog sumaišyti ingredientus dubenėlyje): labai smulkiai supjaustome čiobelį ir šalaviją, sutraiškome česnako skiltelę, nuskutame citrinos žievelę. Viską suberiame į indą, įpilame alyvuogių aliejų, įdedame druskos ir juodųjų pipirų. Viską gerai patriname ir išmaišome. Marinatu gerai įtriname rudojo viščiuko vidų ir išorę. Supjaustome citriną gabaliukais ir įdedame į viščiuko vidų. Pasidarome ant stalo daug laisvos vietos. Supilame visus miltus ir po truputį vis pildami vandenį minkome tešlą. Suminkius palaukiame apie 10 minučių. Tada tešlą iškočiojame iki maždaug 50 cm skersmens blyno. Kuo tolygiau pavyks iškočioti, tuo bus mažesnė tikimybė, kad kepant tešla prakiurs ir išbėgs skystis. Į iškočiotos tešlos centrą dedame viščiuką ir jį apgaubiame tešla. Kai kuriose vietose gali susidengti keli tešlos sluoksniai. Tai dalį perteklinės tešlos galime nupjauti ir panaudoti užlipinant tas vietas, kurios atrodo silpnesnės, plonesnės. Arba perteklinę tešlą galime panaudoti siūlų sujungimui. Svarbu įdėti papildomai pastangų sustiprinant tas vietas, kur manote, kad gali kepant prakiurti. Kepimo skardą pabarstome miltais. Įdedame blynu apgaubtą viščiuką ir pašauname į iki 220 °C įkaitintą orkaitę. Kepame apie 2 val. Iškepus palaukiame 15 min, kad šiek tiek atvėstų. Tada praardome apvalkalą ir išimame viščiuką. Skanaus! |
Viščiukas keptas druskoje
Posted by Merkio produktai on Thursday, 25 August 2016 |
Reikės (4-5 porcijoms):
1 rudojo viščiuko, 1 kg druskos. Gaminimas: Kepimo skardą išklojame folija. Beriame druską. Paskirstome, kad storis būtų apie 1 cm. Ant druskos guldome vištą ant nugarinės dalies ir dedame į orkaitę. Kepame 200 laipsnių iš anksto įkaitintoje orkaitėje apie 70-80 min. Pateikiame su virtais ryžiais ir daržovėmis ar kitu pamėgtu garnyru. Skanaus! ;) |
Sultingiausias pasaulyje keptas viščiukas
Reikės (4-5 porcijoms):
1 rudojo viščiuko, 2 puodelių pasukų, Jūros druskos, Maltų pipirų, Šakelės rozmarino, Šakelės čiobrelio, Šakelės šalavija. Gaminimas: Skaitykite čia: http://www.skaniaisveikai.lt/receptai/paukstiena/sultingiausias-pasaulyje-keptas-visciukas/ |