Grikiai (žali) - saldesni ir maistingesni! Norite naudingo sveikatai produkto?
Tuomet rinkitės grikius, nes:
|
Gyvo grūdo žali grikiai.
Grynasis kiekis 1 kg. Laikyti sausoje, gerai vėdinamoje patalpoje. Kilmės šalis: Lietuva. Paruošimo būdas: nuplovus virti apie 15 minučių. Galima sudaiginti arba valgyti žalius. |
Keletas patarimų apie grikius:
Grikių nauda Jums:
|
Lietuvos laukai, kuriuose auga grikiai. Po pirmųjų šalnų jie nukulami, o vėliau išgliaudomi be skrudinimo. Tokių grikių gaunama žymiai mažiau, nes daug jų sutrupa.
|
Paruošimas:
Beveik visiškai nesiskiria nuo pakepintų grikių. Grikius gerai perplaukite šaltu tekančiu vandeniu, tada tiesiog užpilkite vandeniu iš vakaro arba virkite ant silpnos ugnies 15-20 min. dvigubai didesniame kiekyje vandens, nei įbėrėte kruopų. Galite prieš tai šiek tiek pakepinti keptuvėje - atsiras riešutų prieskonis. O toliau galite improvizuoti. Idėjų rasite nuotraukose ir receptuose.
Nuotraukos ir receptai: buckwheathealth.wordpress.com, gourmettraveller.com.au
Beveik visiškai nesiskiria nuo pakepintų grikių. Grikius gerai perplaukite šaltu tekančiu vandeniu, tada tiesiog užpilkite vandeniu iš vakaro arba virkite ant silpnos ugnies 15-20 min. dvigubai didesniame kiekyje vandens, nei įbėrėte kruopų. Galite prieš tai šiek tiek pakepinti keptuvėje - atsiras riešutų prieskonis. O toliau galite improvizuoti. Idėjų rasite nuotraukose ir receptuose.
Nuotraukos ir receptai: buckwheathealth.wordpress.com, gourmettraveller.com.au
Video, kaip sudaiginti grikių kruopas
|
Kokia grikių biologinė vertė?Šaltinis: Canadian Special Crops Association
|