Jautiena - tikra ir gardi
|
Kur ir kaip auginami jaučiai?
Ūkyje, esančiame Utenos apskrityje, jautukai auginami laisvai. Ganosi laukuose, turi daug vietos kur pavaikščioti. Veislė Angus. Minta tik augalinės kilmės maistu: žole, šienu, šienainiu.
Ūkyje, esančiame Alytaus apskrityje, jautukai taip pat auginami laisvai, tik jiems padaryti aptvarai, kad jie nenusilakstytų, o galėtų pavaikščioti. Tada raumuo išlieka ne toks kietas ir ne toks sudžiuvęs. Maitinami natūraliu pašaru, šienainiu bei 9 augalinėmis kultūromis.
Ūkyje, esančiame Alytaus apskrityje, jautukai taip pat auginami laisvai, tik jiems padaryti aptvarai, kad jie nenusilakstytų, o galėtų pavaikščioti. Tada raumuo išlieka ne toks kietas ir ne toks sudžiuvęs. Maitinami natūraliu pašaru, šienainiu bei 9 augalinėmis kultūromis.
Kaip ruošiama malta jautiena?Malta jautiena yra maksimaliai rankų darbo. Malama jautiena ne nuo likutinių jautienos dalių mėsos, bet nuo tikro galinio kumpio. Kartu malasi ir vidinės minkštosios kumpio dalys, t.y riešutėlis ir bananas. Taip pat malasi ir apie 20% lajaus. Lajus naudojamas jaučių, o ne karvių (lajus ne geltonas, kaip būna karvių).
|
Įvairių gaminių sudėtys, energetinės ir maistinės vertės:
Šviežios dešrelės su kmynais
Sudedamosios dalys: jautiena 69%, druska, prieskoninės džiovintos žolelės, kiaulės pažandės 30%, apvalkalas - kiaulės žarna.
Energetinė vertė 100 g:
630 kJ / 150 kcal. Riebalų 8,1 g, iš jų sočiosios riebalų rūgštys 3,4 g, angliavandenių 2,1 g, iš jų cukrus 0,2 g, baltymų 16,2 g, druska 1,1 g. |