Jautiena - tikra ir gardi
|
Kur ir kaip auginami jaučiai?
Ūkyje, esančiame Utenos apskrityje, jautukai auginami laisvai. Ganosi laukuose, turi daug vietos kur pavaikščioti. Veislė Angus. Minta tik augalinės kilmės maistu: žole, šienu, šienainiu.
Kaip ruošiama malta jautiena?Malta jautiena yra maksimaliai rankų darbo. Malama jautiena ne nuo likutinių jautienos dalių mėsos, bet nuo tikro galinio kumpio. Kartu malasi ir vidinės minkštosios kumpio dalys, t.y riešutėlis ir bananas. Taip pat malasi ir apie 20% lajaus. Lajus naudojamas jaučių, o ne karvių (lajus ne geltonas, kaip būna karvių).
|
Įvairių gaminių sudėtys, energetinės ir maistinės vertės:
14 dienų brandintos jautienos grill dešrelių sudėtis:Sudedamosios dalys: vienarūšė jautiena 98%, druska, česnakas, pipirai, druska.
Laikymo sąlygos: laikyti +0 °C - +6 °C temperatūroje. Maistinė ir energetinė vertė 100 g produkto:
1119 kJ / 270 kcal. Riebalų 24,0 g, iš jų sočiųjų riebalų 10,0 g, angliavandenių 0,6 g, iš jų cukrus 0,3 g, baltymų 13,0 g, druska 1,5 g. |