Merkio™ produktai
  • Produktai
    • Skani dovana
    • Žuvis >
      • Šamas >
        • Skrostas šamas
        • Karštai rūkytas šamas >
          • Šamo pjaustymas
        • Šamo filė
      • Upėtakis >
        • Upėtakio filė
      • Eršketas
      • Karpis
      • Karštai rūkytas ungurys
      • Tilapija
    • Mėsa >
      • Jautiena
      • Veršiena
      • Ėriena
      • Triušiena
      • Elniena
      • Kiauliena
      • Kalakutiena
      • Viščiukas broileris
      • Sraigės
      • Žąsiena
    • Krevetės
    • Sultiniai
    • Pagardai, marinatai
    • Riešutų užtepai
    • Paruoštukai, desertai
    • Saldumynai
    • Linų sėmenų aliejus
    • Brandinti fermentiniai sūriai
    • Brandintas avies pieno sūris
    • Avių pieno jogurtas
    • Grikiai
    • Sezoninės uogos ir daržovės >
      • Smidrai
      • Šilauogės
      • Braškės
      • Šilkmedžio uogos
      • Medlievos uogos
    • Dovanų kuponas
    • Grybai
  • Receptai
    • Šamo receptai
    • Upėtakio receptai
    • Elnienos receptai
    • Ėrienos receptai
    • Jautienos receptai
    • Triušienos receptai
    • Vištienos receptai
    • Tilapijų receptai
    • Grikių receptai
    • Smidrų receptai
    • Grybų receptai
  • Straipsniai
  • Apie mus
  • Kur įsigyti?
  • UŽSAKYTI

Jautiena - tikra ir gardi

  • Užauginta Lietuvos ūkiuose, Utenos ir Alytaus apskrityse.
  • Jautiena paruošiama ypatingai šviežia.
  • Jautukai ruošiami 18-24 mėnesių amžiaus. 
  • ​Maitinami pagrinde natūraliu pašaru, šienainiu bei 9 augalinėmis kultūromis.
  • Gyvuliai auginami saugant nuo streso.
  • Pasaulyje vertinama mėsinė Angusų veislė.
Jautiena
Užsakyti
​

Kur ir kaip auginami jaučiai?

Ūkyje, esančiame Utenos apskrityje, jautukai auginami laisvai. Ganosi laukuose, turi daug vietos kur pavaikščioti. Veislė Angus. Minta tik augalinės kilmės maistu: žole, šienu, šienainiu.
Ūkyje, esančiame Alytaus apskrityje, jautukai taip pat auginami laisvai, tik jiems padaryti aptvarai, kad jie nenusilakstytų, o galėtų pavaikščioti. Tada raumuo išlieka ne toks kietas ir ne toks sudžiuvęs. Maitinami natūraliu pašaru, šienainiu bei 9 augalinėmis kultūromis.

Kaip ruošiama malta jautiena?

Malta jautiena yra maksimaliai rankų darbo. Malama jautiena ne nuo likutinių jautienos dalių mėsos, bet nuo tikro galinio kumpio. Kartu malasi ir vidinės minkštosios kumpio dalys, t.y riešutėlis ir bananas. Taip pat malasi ir apie 20% lajaus. Lajus naudojamas jaučių, o ne karvių (lajus ne geltonas, kaip būna karvių).
Malta jautiena
Malta jautiena

Įvairių gaminių sudėtys, energetinės ir maistinės vertės:

Šviežios dešrelės su kmynais

Sudedamosios dalys: jautiena 69%, druska, prieskoninės džiovintos žolelės, kiaulės pažandės 30%, apvalkalas - kiaulės žarna.
Energetinė vertė 100 g:
630 kJ / 150 kcal. Riebalų 8,1 g, iš jų sočiosios riebalų rūgštys 3,4 g, angliavandenių 2,1 g, iš jų cukrus 0,2 g, baltymų 16,2 g, druska 1,1 g.
Šviežios jautienos dešrelės su kmynais
Šviežios jautienos dešrelės su kmynais


Paragaukite Merkio™ produktų

Picture

  • Merkio™ produktus augina kruopščiai atrinkti Lietuvos ūkininkai.
  • Auginami švariai ir atsakingai.
  • Ruošiami tik pagal išankstinius užsakymus, todėl visada pristatomi švieži.
Picture
Powered by Create your own unique website with customizable templates.
  • Produktai
    • Skani dovana
    • Žuvis >
      • Šamas >
        • Skrostas šamas
        • Karštai rūkytas šamas >
          • Šamo pjaustymas
        • Šamo filė
      • Upėtakis >
        • Upėtakio filė
      • Eršketas
      • Karpis
      • Karštai rūkytas ungurys
      • Tilapija
    • Mėsa >
      • Jautiena
      • Veršiena
      • Ėriena
      • Triušiena
      • Elniena
      • Kiauliena
      • Kalakutiena
      • Viščiukas broileris
      • Sraigės
      • Žąsiena
    • Krevetės
    • Sultiniai
    • Pagardai, marinatai
    • Riešutų užtepai
    • Paruoštukai, desertai
    • Saldumynai
    • Linų sėmenų aliejus
    • Brandinti fermentiniai sūriai
    • Brandintas avies pieno sūris
    • Avių pieno jogurtas
    • Grikiai
    • Sezoninės uogos ir daržovės >
      • Smidrai
      • Šilauogės
      • Braškės
      • Šilkmedžio uogos
      • Medlievos uogos
    • Dovanų kuponas
    • Grybai
  • Receptai
    • Šamo receptai
    • Upėtakio receptai
    • Elnienos receptai
    • Ėrienos receptai
    • Jautienos receptai
    • Triušienos receptai
    • Vištienos receptai
    • Tilapijų receptai
    • Grikių receptai
    • Smidrų receptai
    • Grybų receptai
  • Straipsniai
  • Apie mus
  • Kur įsigyti?
  • UŽSAKYTI