Merkio™ produktai
  • Produktai
    • Skani dovana
    • Žuvis >
      • Krevetės
      • Šamas >
        • Skrostas šamas
        • Karštai rūkytas šamas >
          • Šamo pjaustymas
        • Šamo filė
      • Upėtakis >
        • Upėtakio filė
      • Eršketas
      • Karpis
      • Karštai rūkytas ungurys
      • Tilapija
    • Mėsa >
      • Veršiena
      • Ėriena
      • Elniena
      • Triušiena
      • Kalakutiena
      • Jautiena
      • Kiauliena
      • Viščiukas broileris
      • Sraigės
      • Marinuota mėsa
      • Įv. mėsos gaminiai
      • Žąsiena
    • Pieno produktai >
      • Įvairūs
      • Brandinti fermentiniai sūriai
      • Brandintas avies pieno sūris
    • Sezoninės uogos ir daržovės >
      • Smidrai
      • Šilauogės
      • Braškės
      • Šilkmedžio uogos
      • Medlievos uogos
    • Bakalėja >
      • Sultiniai
      • Linų sėmenų aliejus
      • Grikiai
    • Kiti produktai >
      • Pagardai, marinatai
      • Riešutų užtepai
      • Kibinai
      • Švieži pesto padažai ir kt.
      • Saldumynai
      • Paruoštukai, desertai
      • Grybai
    • Dovanų kuponas
  • Receptai
    • Šamo receptai
    • Upėtakio receptai
    • Elnienos receptai
    • Ėrienos receptai
    • Jautienos receptai
    • Triušienos receptai
    • Vištienos receptai
    • Tilapijų receptai
    • Grikių receptai
    • Smidrų receptai
    • Grybų receptai
  • Straipsniai
  • Apie mus
  • UŽSAKYTI per Pilnaspuodas.lt

Upėtakis – užaugintas švariai ir be streso


  • Išaugintas be antibiotikų, hormonų ar kitų augimą skatinančių priedų;
  • Upėtakiai maitinami tik ypač kokybiškais pašarais;
  • Naudojamas tik gręžinio vanduo, kuris yra keliamas iš daugiau nei 100 metrų gylio;
  • Produktas užaugintas Lietuvoje;
  • Neturi jūrinėms žuvims būdingų žalingų cheminių junginių (pvz. metilgyvsidabrio);
  • Ruošiamas tik pagal išankstinius užsakymus, todėl visada pristatomas šviežias.
Vaivorykštinio upėtakio filė
Vaivorykštinis upėtakis
Parduodame skrostą vaivorykštinį upėtakį bei atvėsintą filė su oda.
Sudedamosios dalys: vaivorykštinis upėtakis (Oncorhynchus mykiss)​.
Laikyti nuo 0 iki +6°C temperatūroje (tinka užšaldyti).
Kilmės šalis Lietuva.
Užsakyti

Kur ir kaip auginami upėtakiai?

Upėtakiai yra auginami Vilniaus rajone, uždaroje recirkuliacinėje sistemoje, kurioje palaikoma ideali švara. Vandens kokybė yra labai griežtai kontroliuojama.

Upėtakiai ypač jautrios žuvys vandens kokybei, todėl jiems reikalingas labai švarus ir deguonimi prisotintas vanduo. Upėtakių auginimui yra naudojamas gręžinio vanduo, kuris keliamas iš daugiau nei šimto metrų gylio, kad būtų tyras ir neturėtų jokių kenksmingų medžiagų. Žuvys yra maitinamos ypač kokybiškais olandų bendrovės Coppens pašarais, kuriuose nėra antibiotikų, hormonų ar kitų žuviai ar žmogui žalingų priedų. 

Ruošiant upėtakius didžiausias dėmesys yra skiriamas šviežumui, kad Jūsų namus pasiektų aukščiausios kokybės.
Upėtakių augintojas
Upėtakių augintojas
Upėtakiai
Ką tik iš baseino ištraukti upėtakiai
Picture
Upėtakiai auginami vienoje moderniausių recirkuliacinių sistemų Europoje


Skrostas upėtakis

Vaivorykštinis upėtakis
Paruošiamas ir iš karto suvakuumuojamas, kad Jūsų namus pasiektų šviežias.


Šaltai rūkyta upėtakio filė

Šaltai rūkytą upėtakio filė
Plačiau apie šaltai rūkytą upėtakio filė


​Skaniai ir lengvai paruošiama

  • Nedaug kaulų;
  • Greitai įsigeria prieskoniai;
  • Pašovus į orkaitę, idealiai iškepa per 50-60 minučių (200°C).
Keletas patarimų
  • Skaniausias paruošimo būdas – kepimas orkaitėje (50 minučių, 200°C);
  • Pabandykite upėtakį kepti užkastą druskoje. Kepant tokiu būdu, puikiai atsiskleidžia žuvies skoninės savybės.
  • Upėtakis yra rieboka žuvis, todėl jeigu labiau mėgstate liesesnę žuvį, rekomenduojame Jums šamą (daugiau skaitykite čia >>).

Receptai

Picture
Picture
Picture


Paragaukite Merkio™ produktų

Picture

  • Merkio™ produktus augina kruopščiai atrinkti Lietuvos ūkininkai.
  • Auginami švariai ir atsakingai.
  • Ruošiami tik pagal išankstinius užsakymus, todėl visada pristatomi švieži.
Picture
Powered by Create your own unique website with customizable templates.
  • Produktai
    • Skani dovana
    • Žuvis >
      • Krevetės
      • Šamas >
        • Skrostas šamas
        • Karštai rūkytas šamas >
          • Šamo pjaustymas
        • Šamo filė
      • Upėtakis >
        • Upėtakio filė
      • Eršketas
      • Karpis
      • Karštai rūkytas ungurys
      • Tilapija
    • Mėsa >
      • Veršiena
      • Ėriena
      • Elniena
      • Triušiena
      • Kalakutiena
      • Jautiena
      • Kiauliena
      • Viščiukas broileris
      • Sraigės
      • Marinuota mėsa
      • Įv. mėsos gaminiai
      • Žąsiena
    • Pieno produktai >
      • Įvairūs
      • Brandinti fermentiniai sūriai
      • Brandintas avies pieno sūris
    • Sezoninės uogos ir daržovės >
      • Smidrai
      • Šilauogės
      • Braškės
      • Šilkmedžio uogos
      • Medlievos uogos
    • Bakalėja >
      • Sultiniai
      • Linų sėmenų aliejus
      • Grikiai
    • Kiti produktai >
      • Pagardai, marinatai
      • Riešutų užtepai
      • Kibinai
      • Švieži pesto padažai ir kt.
      • Saldumynai
      • Paruoštukai, desertai
      • Grybai
    • Dovanų kuponas
  • Receptai
    • Šamo receptai
    • Upėtakio receptai
    • Elnienos receptai
    • Ėrienos receptai
    • Jautienos receptai
    • Triušienos receptai
    • Vištienos receptai
    • Tilapijų receptai
    • Grikių receptai
    • Smidrų receptai
    • Grybų receptai
  • Straipsniai
  • Apie mus
  • UŽSAKYTI per Pilnaspuodas.lt