Jautienos kumpis su krienų ir obuolių padažu
Jautienos kumpis su krienų ir obuolių pažadu |
Patiekalui reikės (2-3 porcijos):
- ~0,5-0,7 kg šviežio jautienos kumpio - 200 ml neriebios grietinėlės - 1 obuolio (labai tiko jonagold) - 4-5 a.š. krienų - 3-4 gabalėlių sviesto - 2-3 a.š. džiovinto čiobrelio - 1 a.š. citrinos sulčių - 2-3 a.š. rupios druskos - žiupsnelio cukraus. Gaminimas: Keliose kumpio vietose padarome įpjovimus. Apibarstome džiovintais čiobreliais ir šiek tiek įtriname. Dedame į skardą išklotą kepimo popieriumi ir kepame apie 2,5 - 3 val. 80 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Kol kumpis kepa pasiruošiame padažą. Šiek tiek paplakame grietinėlę. Išspaudžiame a.š. citrinos sulčių ir jose ištirpiname žiupsnelį druskos ir cukraus. Sultis supilame į grietinėlę, įtarkuojame obuolį, sudedame krienus ir išmaišome. Padažą įdedame į šaldytuvą. Išimame kumpį iš orkaitės. Apibarstome druska, dedame į skardą, apdėliojame sviesto gabalėliais ir dar kepame apie 20 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Kumpį skanu valgyti ir šaltą :) Skanaus! |