Merkio™ produktai
  • Produktai
    • Skani dovana
    • Žuvis >
      • Šamas >
        • Skrostas šamas
        • Karštai rūkytas šamas >
          • Šamo pjaustymas
        • Šamo filė
      • Upėtakis >
        • Upėtakio filė
      • Eršketas
      • Karpis
      • Karštai rūkytas ungurys
      • Tilapija
    • Mėsa >
      • Jautiena
      • Veršiena
      • Ėriena
      • Triušiena
      • Elniena
      • Kiauliena
      • Kalakutiena
      • Viščiukas broileris
      • Sraigės
      • Žąsiena
    • Krevetės
    • Sultiniai
    • Pagardai, marinatai
    • Riešutų užtepai
    • Švieži pesto padažai ir kt.
    • Paruoštukai, desertai
    • Saldumynai
    • Linų sėmenų aliejus
    • Brandinti fermentiniai sūriai
    • Brandintas avies pieno sūris
    • Avių pieno jogurtas
    • Grikiai
    • Sezoninės uogos ir daržovės >
      • Smidrai
      • Šilauogės
      • Braškės
      • Šilkmedžio uogos
      • Medlievos uogos
    • Dovanų kuponas
    • Grybai
  • Receptai
    • Šamo receptai
    • Upėtakio receptai
    • Elnienos receptai
    • Ėrienos receptai
    • Jautienos receptai
    • Triušienos receptai
    • Vištienos receptai
    • Tilapijų receptai
    • Grikių receptai
    • Smidrų receptai
    • Grybų receptai
  • Straipsniai
  • Apie mus
  • Kur įsigyti?
  • UŽSAKYTI





Dailiai atpjauti šamo nepavyks, jei mėginsite jį perjauti skersai.
Negadinkite peilių pjaudami stuburą.
Taip šamo nepjaustyti


Kaip pjaustyti karštai rūkytą šamą?

Perpjaukime išilgai iš pilvo pusės





1. Perjaukite iš pilvo pusės išilgai stuburo, nuo šonkaulių link uodegos. 
Šonkaulių pjauti nereikia.





2. Pjaukite iki pat uodegos galiuko, vesdami peilį šalia stuburo.
Pjaukime iki uodegos galiuko
Nulaužkime stuburą





3. Nulaužkite stuburą ties jo pradžia (pažymėta apskritimu). „Atverskite“ perpjautą žuvį lyg knygą.





4. Šamo mėsytė gražiai atsiskiria nuo odos. 
Stuburo kaulas lengvai išimamas uodegos kryptimi.
Lengvai atskiriame mėsą nuo stuburo


« Grįžti atgal į karštai rūkyto šamo aprašymą

Powered by Create your own unique website with customizable templates.
  • Produktai
    • Skani dovana
    • Žuvis >
      • Šamas >
        • Skrostas šamas
        • Karštai rūkytas šamas >
          • Šamo pjaustymas
        • Šamo filė
      • Upėtakis >
        • Upėtakio filė
      • Eršketas
      • Karpis
      • Karštai rūkytas ungurys
      • Tilapija
    • Mėsa >
      • Jautiena
      • Veršiena
      • Ėriena
      • Triušiena
      • Elniena
      • Kiauliena
      • Kalakutiena
      • Viščiukas broileris
      • Sraigės
      • Žąsiena
    • Krevetės
    • Sultiniai
    • Pagardai, marinatai
    • Riešutų užtepai
    • Švieži pesto padažai ir kt.
    • Paruoštukai, desertai
    • Saldumynai
    • Linų sėmenų aliejus
    • Brandinti fermentiniai sūriai
    • Brandintas avies pieno sūris
    • Avių pieno jogurtas
    • Grikiai
    • Sezoninės uogos ir daržovės >
      • Smidrai
      • Šilauogės
      • Braškės
      • Šilkmedžio uogos
      • Medlievos uogos
    • Dovanų kuponas
    • Grybai
  • Receptai
    • Šamo receptai
    • Upėtakio receptai
    • Elnienos receptai
    • Ėrienos receptai
    • Jautienos receptai
    • Triušienos receptai
    • Vištienos receptai
    • Tilapijų receptai
    • Grikių receptai
    • Smidrų receptai
    • Grybų receptai
  • Straipsniai
  • Apie mus
  • Kur įsigyti?
  • UŽSAKYTI