Merkio™ produktai
  • Produktai
    • Skani dovana
    • Žuvis >
      • Krevetės
      • Šamas >
        • Skrostas šamas
        • Karštai rūkytas šamas >
          • Šamo pjaustymas
        • Šamo filė
      • Upėtakis >
        • Upėtakio filė
      • Eršketas
      • Karpis
      • Karštai rūkytas ungurys
      • Tilapija
    • Mėsa >
      • Veršiena
      • Ėriena
      • Elniena
      • Triušiena
      • Kalakutiena
      • Jautiena
      • Kiauliena
      • Viščiukas broileris
      • Sraigės
      • Marinuota mėsa
      • Įv. mėsos gaminiai
      • Žąsiena
    • Pieno produktai >
      • Įvairūs
      • Brandinti fermentiniai sūriai
      • Brandintas avies pieno sūris
    • Sezoninės uogos ir daržovės >
      • Smidrai
      • Šilauogės
      • Braškės
      • Šilkmedžio uogos
      • Medlievos uogos
    • Bakalėja >
      • Sultiniai
      • Linų sėmenų aliejus
      • Grikiai
    • Kiti produktai >
      • Pagardai, marinatai
      • Riešutų užtepai
      • Kibinai
      • Švieži pesto padažai ir kt.
      • Saldumynai
      • Paruoštukai, desertai
      • Grybai
    • Dovanų kuponas
  • Receptai
    • Šamo receptai
    • Upėtakio receptai
    • Elnienos receptai
    • Ėrienos receptai
    • Jautienos receptai
    • Triušienos receptai
    • Vištienos receptai
    • Tilapijų receptai
    • Grikių receptai
    • Smidrų receptai
    • Grybų receptai
  • Straipsniai
  • Apie mus
  • UŽSAKYTI per Pilnaspuodas.lt

Tilapijų receptai

Nuoroda į šį receptą

Salotos su karštai rūkyta tilapija, baltu sūriu ir daržovėmis

Posted by Merkio produktai on 2016
Patiekalui reikės (4-5 porcijos):
​

- ~0,5 kg karštai rūkytos šviežios tilapijos
- 1/3 vid. kininio kopūsto
- 2 pomirodų
- 2 agurkų
- ~7 cm poro
- 150 g. balto sūrio
- 1,5 v.š. majonezo
- 2 v.š. grietinės
- maltų juodųjų pipirų pagal skonį.

Gaminimas:
​Atskiriame tilapijos mėsa nuo kaulų ir suplėšome gabaliukais.
Supjaustome griežinėliais kininį kopūstą bei porą. Supjaustome kubeliais pomidorus, agurkus baltą sūrį.
Į indą suberiame supjaustytus ingredientus bei įdedame majonezą, grietinę bei maltų juodųjų pipirų. Viską gerai išmaišome.
Skanaus!
P. S. šias salotas labai tinka gaminti ir su kita karštai rūkyta žuvimi, pavyzdžiui gardžiu karštai rūkytu šamu.
Nuoroda į šį receptą

Tilapija su svogūnais, petražolėmis ir česnakais

Posted by Merkio produktai on 2016
Patiekalui reikės (2 porcijos):
​

- ~0,6 kg skrostos šviežios tilapijos
- 1 mažo svogūno
- 1 skiltelės česnako
- ~15 g sviesto
- kuokšto petražolių
- 1 v.š. citrinos sulčių
- druskos ir pipirų.

Gaminimas:
​Sumaišome sviestą, česnaką ir citrinų sultis.
Nuplauname žuvį ir ją nusausiname.
Ištepame žuvies vidų sviestų ir pabarstome druska bei pipirais pagal skonį. Dedame svogūną ir petražoles. Ant kiekvienos žuvies pusės padarome po 2 įpjovas. Pabarstome druska pagal skonį.
Ištepame folijos lapo blizgiąją pusę alyvuogių aliejumi. Dedame žuvį ir ją suvyniojame folijoje.
Kepame 20-30 min. 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Po to atidengiame foliją ir kepame dar 5 min. grilio rėžime, kad gražiai apskrustų.
P. S. labai skanios sultys lieka folijoje nuo žuvies ir sviesto. Jei garnyrą ruošiate bulvių košę ar ryžius, tai padažą rekomenduojame užsipilti ant garnyro.

Nuoroda į šį receptą

Tilapija su kaparėliais ir totorišku padažu

Posted by Merkio produktai on 2016
Patiekalui reikės (2 porcijos):
​

- 2 tilapijų kiekviena po 400-500 g.
- 
2 v.š. majonezo
- 0,5 a.š. dižono garstyčių
- 1 agurko
- 4-5 a.š. kaparėlių (1-2 a.š. padažui)
- druskos galima dėti, bet nebūtina.

Powered by Create your own unique website with customizable templates.
  • Produktai
    • Skani dovana
    • Žuvis >
      • Krevetės
      • Šamas >
        • Skrostas šamas
        • Karštai rūkytas šamas >
          • Šamo pjaustymas
        • Šamo filė
      • Upėtakis >
        • Upėtakio filė
      • Eršketas
      • Karpis
      • Karštai rūkytas ungurys
      • Tilapija
    • Mėsa >
      • Veršiena
      • Ėriena
      • Elniena
      • Triušiena
      • Kalakutiena
      • Jautiena
      • Kiauliena
      • Viščiukas broileris
      • Sraigės
      • Marinuota mėsa
      • Įv. mėsos gaminiai
      • Žąsiena
    • Pieno produktai >
      • Įvairūs
      • Brandinti fermentiniai sūriai
      • Brandintas avies pieno sūris
    • Sezoninės uogos ir daržovės >
      • Smidrai
      • Šilauogės
      • Braškės
      • Šilkmedžio uogos
      • Medlievos uogos
    • Bakalėja >
      • Sultiniai
      • Linų sėmenų aliejus
      • Grikiai
    • Kiti produktai >
      • Pagardai, marinatai
      • Riešutų užtepai
      • Kibinai
      • Švieži pesto padažai ir kt.
      • Saldumynai
      • Paruoštukai, desertai
      • Grybai
    • Dovanų kuponas
  • Receptai
    • Šamo receptai
    • Upėtakio receptai
    • Elnienos receptai
    • Ėrienos receptai
    • Jautienos receptai
    • Triušienos receptai
    • Vištienos receptai
    • Tilapijų receptai
    • Grikių receptai
    • Smidrų receptai
    • Grybų receptai
  • Straipsniai
  • Apie mus
  • UŽSAKYTI per Pilnaspuodas.lt