Tilapijų receptai
Salotos su karštai rūkyta tilapija, baltu sūriu ir daržovėmis
Posted by Merkio produktai on 2016 |
Patiekalui reikės (4-5 porcijos):
- ~0,5 kg karštai rūkytos šviežios tilapijos - 1/3 vid. kininio kopūsto - 2 pomirodų - 2 agurkų - ~7 cm poro - 150 g. balto sūrio - 1,5 v.š. majonezo - 2 v.š. grietinės - maltų juodųjų pipirų pagal skonį. Gaminimas: Atskiriame tilapijos mėsa nuo kaulų ir suplėšome gabaliukais. Supjaustome griežinėliais kininį kopūstą bei porą. Supjaustome kubeliais pomidorus, agurkus baltą sūrį. Į indą suberiame supjaustytus ingredientus bei įdedame majonezą, grietinę bei maltų juodųjų pipirų. Viską gerai išmaišome. Skanaus! P. S. šias salotas labai tinka gaminti ir su kita karštai rūkyta žuvimi, pavyzdžiui gardžiu karštai rūkytu šamu. |
Tilapija su svogūnais, petražolėmis ir česnakais
Posted by Merkio produktai on 2016 |
Patiekalui reikės (2 porcijos):
- ~0,6 kg skrostos šviežios tilapijos - 1 mažo svogūno - 1 skiltelės česnako - ~15 g sviesto - kuokšto petražolių - 1 v.š. citrinos sulčių - druskos ir pipirų. Gaminimas: Sumaišome sviestą, česnaką ir citrinų sultis. Nuplauname žuvį ir ją nusausiname. Ištepame žuvies vidų sviestų ir pabarstome druska bei pipirais pagal skonį. Dedame svogūną ir petražoles. Ant kiekvienos žuvies pusės padarome po 2 įpjovas. Pabarstome druska pagal skonį. Ištepame folijos lapo blizgiąją pusę alyvuogių aliejumi. Dedame žuvį ir ją suvyniojame folijoje. Kepame 20-30 min. 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Po to atidengiame foliją ir kepame dar 5 min. grilio rėžime, kad gražiai apskrustų. P. S. labai skanios sultys lieka folijoje nuo žuvies ir sviesto. Jei garnyrą ruošiate bulvių košę ar ryžius, tai padažą rekomenduojame užsipilti ant garnyro. |
Tilapija su kaparėliais ir totorišku padažu
Posted by Merkio produktai on 2016 |
Patiekalui reikės (2 porcijos):
- 2 tilapijų kiekviena po 400-500 g. - 2 v.š. majonezo - 0,5 a.š. dižono garstyčių - 1 agurko - 4-5 a.š. kaparėlių (1-2 a.š. padažui) - druskos galima dėti, bet nebūtina. |