Merkio™ produktai
  • Produktai
    • Skani dovana
    • Žuvis >
      • Krevetės
      • Šamas >
        • Skrostas šamas
        • Karštai rūkytas šamas >
          • Šamo pjaustymas
        • Šamo filė
      • Upėtakis >
        • Upėtakio filė
      • Eršketas
      • Karpis
      • Karštai rūkytas ungurys
      • Tilapija
    • Mėsa >
      • Veršiena
      • Ėriena
      • Elniena
      • Triušiena
      • Kalakutiena
      • Jautiena
      • Kiauliena
      • Viščiukas broileris
      • Sraigės
      • Marinuota mėsa
      • Įv. mėsos gaminiai
      • Žąsiena
    • Pieno produktai >
      • Įvairūs
      • Brandinti fermentiniai sūriai
      • Brandintas avies pieno sūris
    • Sezoninės uogos ir daržovės >
      • Smidrai
      • Šilauogės
      • Braškės
      • Šilkmedžio uogos
      • Medlievos uogos
    • Bakalėja >
      • Sultiniai
      • Linų sėmenų aliejus
      • Grikiai
    • Kiti produktai >
      • Pagardai, marinatai
      • Riešutų užtepai
      • Kibinai
      • Švieži pesto padažai ir kt.
      • Saldumynai
      • Paruoštukai, desertai
      • Grybai
    • Dovanų kuponas
  • Receptai
    • Šamo receptai
    • Upėtakio receptai
    • Elnienos receptai
    • Ėrienos receptai
    • Jautienos receptai
    • Triušienos receptai
    • Vištienos receptai
    • Tilapijų receptai
    • Grikių receptai
    • Smidrų receptai
    • Grybų receptai
  • Straipsniai
  • Apie mus
  • UŽSAKYTI per Pilnaspuodas.lt
Nuoroda į šį receptą

Triušienos ragu su makaronais

Posted by Merkio produktai on Sunday, 4 September 2016
PATIEKALUI REIKĖS (12-14 porcijų):

- ~1,9 kg šviežio triušio, kurį nukaulinus gaunasi apie 1-1,2 kg mėsos
- 500 g tagliatelle (juostelės) makaronų
- ~100 g sūdytų kiaulienos lašinių
- ~50 g šaltai rūkytos kiaulienos šoninės
- 2 saliero stiebų
- 1 mažo poro
- 1 morkos
- 1 svogūno
- 2 česnako skiltelių
- ~0,5 saujos šviežių petražolių
- 1 lauro lapo
- 4-5 lapelių šviežio šalavijo
- ~1 a.š. rozmarino (gali būti ir šviežias)
- 150 ml balto vyno
- 1 aitriosios paprikos
- 500 ml daržovių sultinio
- ~250 g maskorponės sūrio
- 0,5-1 citrinos sulčių (pagal skonį)
- ~20 g sviesto
- druskos ir pipirų pagal skonį
GAMINIMAS

Įkaitiname orkaitę iki 120 laipsnių.
Smulkiai supjaustome šoninę, saliero stiebus, porą, morką bei petražoles. Nulupame ir smulkiai supjaustome svogūną bei česnako skilteles.
Supjaustome sūdytus lašinukus ir pačirškiname puode, kuriame galima ir kepti ant kaitlentės ir orkaitėje. Tada dedame šoninę bei gabaliukais supjaustytą triušieną. Kepame ant vidutinės ugnies 5-8 minutes arba kol mėsa taps gelsva.
Suberiame pjaustytas daržoves, petražoles, įdedame lauro lapą. Kepame ant silpnos ugnies apie 5 minutes arba kol viskas suminkštės.
Smulkiai supjaustome šalavijo lapelius, ir kartu su rozmarimu metame į puodą. Tada pilame vyną ir troškiname apie 5-7 minutes arba kol vyno liks apie pusė. Smulkiai supjaustome aitriąją papriką ir įmaišome į puodą. Supilame sultinį. Pagardiname druska bei pipirais. Uždengiame dangčiu ir kepame 120 C° įkaitintoje orkaitėje apie 3-4 val.

Prieš valgymą išverdame makaronus pagal instrukcija, nurodytas ant pakelio.
Išvirusius makaronus sudedame į puodą, tada dedame maskarponės sūrį, citrinos sultis bei sviesto gabalėlį ir viską gerai išmaitome. Paragaujame ar netrūksta druskos, pipirų. Leidžiame makaronams pabūti bent 1 minutę prieš valgymą, kad įsigertų padažo.
 
Rekomenduojame patiekti su tarkuotu parmezano sūriu.

Nuoroda į šį receptą

Triušiena troškinta obuolių sidre

Triušiena troškinta obuolių sidreReikės: 1,5 kg triušienos (šviežios rasi pas mus→ bit.ly/triusiena ;) ), 125 ml...

Posted by Merkio produktai on Wednesday, 10 June 2015
Picture
Recepto ir nuotraukos autoriai Dovilė ir Mantas Bajaliai
http://bajaliai.pepa.lt/triusiena-troskinta-obuoliu-sidre
PATIEKALUI REIKĖS (6 porcijos):

- 1,5 kg triušienos
- druskos ir pipirų
- 100 g sviesto
- 3 dideli rūgštūs obuoliai
- 1 didelė morka
- 125 ml natūralaus obuolių sidro
- 80 ml Dijon garstyčių
- 250 ml daržovių sultinio
- 1 a.š. džiovintų čiobrelių
- 125 ml grietinės (arba grietinėlės)
- saujos kapotų petražolių

GAMINIMAS

Triušieną supjaustome dalimis, pagardiname druska ir šviežiai maltais pipirais.
Keptuvėje (dar geriau troškintuve storu dugnu) išlydome sviestą ir apkepiname triušienos gabaliukus.

Burokine tarka sutarkuojame morką (jei mėgstate, dar galite pridėti smulkinto svogūno 2-3 galvutes).

Apkeptus triušienos gabalėlius dedame į šalį. Toje pačioje keptuvėje apkepiname morką, užpilame sidru ir ant didžiausios ugnies gariname sidrą ne ilgiau kaip 10 min. Nugaravus sidrui, padažą papildome garstyčiomis, čiobreliais, sultiniu. Išmaišome. Sudedame apkepto triušio gabaliukus ir obuolių skilteles. 

Uždengiame dangčiu ir troškiname ant mažiausios ugnies ~ 1-1,5 val. Jei reikia, padažą papildome sultiniu. Galiausiai įmaišome grietinę ir pagardiname petražolėmis.

Garnyrui rekomenduojame bulvių arba bulvių-moliūgų košę, kuri, susimaišiusi su padažu ir obuoliais, ypač tinka prie troškintos triušienos.

Nuoroda į šį receptą

Triušiena garstyčių padaže

Picture
Recepto ir nuotraukos autorius Audrius
Šaltinis: http://kasuvalgyti.lt/2010/11/triusiena-garstyciu-padaze

Receptas | Triušiena garstyčių padažeReikės:- 1 triušio;- ~100 ml grūdėtų garstyčių padažo;- 150 ml balto vyno;- 2...

Posted by Merkio produktai on Wednesday, 18 February 2015
PATIEKALUI REIKĖS:

- 1 supjaus­ty­tas triu­šis;
- 2 svo­gū­nai;
- 3–5 čes­nako skiltelės;
- 100 ml van­dens arba sultinio;
- 150 ml balto vyno;
- ~100 ml grū­dėtų gars­ty­čių padažo (jei labai ašt­rios arba nepa­tinka — dėkite mažiau);
- 100 ml grietinės;
- 2 a.š. džio­vinto čiobrelio;
- pet­ra­žo­lių.

GAMINIMAS

Žiūrėti video arba skaityti visą receptą
Powered by Create your own unique website with customizable templates.
  • Produktai
    • Skani dovana
    • Žuvis >
      • Krevetės
      • Šamas >
        • Skrostas šamas
        • Karštai rūkytas šamas >
          • Šamo pjaustymas
        • Šamo filė
      • Upėtakis >
        • Upėtakio filė
      • Eršketas
      • Karpis
      • Karštai rūkytas ungurys
      • Tilapija
    • Mėsa >
      • Veršiena
      • Ėriena
      • Elniena
      • Triušiena
      • Kalakutiena
      • Jautiena
      • Kiauliena
      • Viščiukas broileris
      • Sraigės
      • Marinuota mėsa
      • Įv. mėsos gaminiai
      • Žąsiena
    • Pieno produktai >
      • Įvairūs
      • Brandinti fermentiniai sūriai
      • Brandintas avies pieno sūris
    • Sezoninės uogos ir daržovės >
      • Smidrai
      • Šilauogės
      • Braškės
      • Šilkmedžio uogos
      • Medlievos uogos
    • Bakalėja >
      • Sultiniai
      • Linų sėmenų aliejus
      • Grikiai
    • Kiti produktai >
      • Pagardai, marinatai
      • Riešutų užtepai
      • Kibinai
      • Švieži pesto padažai ir kt.
      • Saldumynai
      • Paruoštukai, desertai
      • Grybai
    • Dovanų kuponas
  • Receptai
    • Šamo receptai
    • Upėtakio receptai
    • Elnienos receptai
    • Ėrienos receptai
    • Jautienos receptai
    • Triušienos receptai
    • Vištienos receptai
    • Tilapijų receptai
    • Grikių receptai
    • Smidrų receptai
    • Grybų receptai
  • Straipsniai
  • Apie mus
  • UŽSAKYTI per Pilnaspuodas.lt