Triušienos ragu su makaronais
Posted by Merkio produktai on Sunday, 4 September 2016 |
PATIEKALUI REIKĖS (12-14 porcijų):
- ~1,9 kg šviežio triušio, kurį nukaulinus gaunasi apie 1-1,2 kg mėsos - 500 g tagliatelle (juostelės) makaronų - ~100 g sūdytų kiaulienos lašinių - ~50 g šaltai rūkytos kiaulienos šoninės - 2 saliero stiebų - 1 mažo poro - 1 morkos - 1 svogūno - 2 česnako skiltelių - ~0,5 saujos šviežių petražolių - 1 lauro lapo - 4-5 lapelių šviežio šalavijo - ~1 a.š. rozmarino (gali būti ir šviežias) - 150 ml balto vyno - 1 aitriosios paprikos - 500 ml daržovių sultinio - ~250 g maskorponės sūrio - 0,5-1 citrinos sulčių (pagal skonį) - ~20 g sviesto - druskos ir pipirų pagal skonį |
GAMINIMAS
Įkaitiname orkaitę iki 120 laipsnių.
Smulkiai supjaustome šoninę, saliero stiebus, porą, morką bei petražoles. Nulupame ir smulkiai supjaustome svogūną bei česnako skilteles.
Supjaustome sūdytus lašinukus ir pačirškiname puode, kuriame galima ir kepti ant kaitlentės ir orkaitėje. Tada dedame šoninę bei gabaliukais supjaustytą triušieną. Kepame ant vidutinės ugnies 5-8 minutes arba kol mėsa taps gelsva.
Suberiame pjaustytas daržoves, petražoles, įdedame lauro lapą. Kepame ant silpnos ugnies apie 5 minutes arba kol viskas suminkštės.
Smulkiai supjaustome šalavijo lapelius, ir kartu su rozmarimu metame į puodą. Tada pilame vyną ir troškiname apie 5-7 minutes arba kol vyno liks apie pusė. Smulkiai supjaustome aitriąją papriką ir įmaišome į puodą. Supilame sultinį. Pagardiname druska bei pipirais. Uždengiame dangčiu ir kepame 120 C° įkaitintoje orkaitėje apie 3-4 val.
Prieš valgymą išverdame makaronus pagal instrukcija, nurodytas ant pakelio.
Išvirusius makaronus sudedame į puodą, tada dedame maskarponės sūrį, citrinos sultis bei sviesto gabalėlį ir viską gerai išmaitome. Paragaujame ar netrūksta druskos, pipirų. Leidžiame makaronams pabūti bent 1 minutę prieš valgymą, kad įsigertų padažo.
Rekomenduojame patiekti su tarkuotu parmezano sūriu.
Įkaitiname orkaitę iki 120 laipsnių.
Smulkiai supjaustome šoninę, saliero stiebus, porą, morką bei petražoles. Nulupame ir smulkiai supjaustome svogūną bei česnako skilteles.
Supjaustome sūdytus lašinukus ir pačirškiname puode, kuriame galima ir kepti ant kaitlentės ir orkaitėje. Tada dedame šoninę bei gabaliukais supjaustytą triušieną. Kepame ant vidutinės ugnies 5-8 minutes arba kol mėsa taps gelsva.
Suberiame pjaustytas daržoves, petražoles, įdedame lauro lapą. Kepame ant silpnos ugnies apie 5 minutes arba kol viskas suminkštės.
Smulkiai supjaustome šalavijo lapelius, ir kartu su rozmarimu metame į puodą. Tada pilame vyną ir troškiname apie 5-7 minutes arba kol vyno liks apie pusė. Smulkiai supjaustome aitriąją papriką ir įmaišome į puodą. Supilame sultinį. Pagardiname druska bei pipirais. Uždengiame dangčiu ir kepame 120 C° įkaitintoje orkaitėje apie 3-4 val.
Prieš valgymą išverdame makaronus pagal instrukcija, nurodytas ant pakelio.
Išvirusius makaronus sudedame į puodą, tada dedame maskarponės sūrį, citrinos sultis bei sviesto gabalėlį ir viską gerai išmaitome. Paragaujame ar netrūksta druskos, pipirų. Leidžiame makaronams pabūti bent 1 minutę prieš valgymą, kad įsigertų padažo.
Rekomenduojame patiekti su tarkuotu parmezano sūriu.
Triušiena troškinta obuolių sidre
Recepto ir nuotraukos autoriai Dovilė ir Mantas Bajaliai
http://bajaliai.pepa.lt/triusiena-troskinta-obuoliu-sidre |
PATIEKALUI REIKĖS (6 porcijos):
- 1,5 kg triušienos - druskos ir pipirų - 100 g sviesto - 3 dideli rūgštūs obuoliai - 1 didelė morka - 125 ml natūralaus obuolių sidro - 80 ml Dijon garstyčių - 250 ml daržovių sultinio - 1 a.š. džiovintų čiobrelių - 125 ml grietinės (arba grietinėlės) - saujos kapotų petražolių GAMINIMAS Triušieną supjaustome dalimis, pagardiname druska ir šviežiai maltais pipirais. Keptuvėje (dar geriau troškintuve storu dugnu) išlydome sviestą ir apkepiname triušienos gabaliukus. Burokine tarka sutarkuojame morką (jei mėgstate, dar galite pridėti smulkinto svogūno 2-3 galvutes). Apkeptus triušienos gabalėlius dedame į šalį. Toje pačioje keptuvėje apkepiname morką, užpilame sidru ir ant didžiausios ugnies gariname sidrą ne ilgiau kaip 10 min. Nugaravus sidrui, padažą papildome garstyčiomis, čiobreliais, sultiniu. Išmaišome. Sudedame apkepto triušio gabaliukus ir obuolių skilteles. Uždengiame dangčiu ir troškiname ant mažiausios ugnies ~ 1-1,5 val. Jei reikia, padažą papildome sultiniu. Galiausiai įmaišome grietinę ir pagardiname petražolėmis. Garnyrui rekomenduojame bulvių arba bulvių-moliūgų košę, kuri, susimaišiusi su padažu ir obuoliais, ypač tinka prie troškintos triušienos. |
Triušiena garstyčių padaže
Recepto ir nuotraukos autorius Audrius
Šaltinis: http://kasuvalgyti.lt/2010/11/triusiena-garstyciu-padaze
|
PATIEKALUI REIKĖS:
- 1 supjaustytas triušis; - 2 svogūnai; - 3–5 česnako skiltelės; - 100 ml vandens arba sultinio; - 150 ml balto vyno; - ~100 ml grūdėtų garstyčių padažo (jei labai aštrios arba nepatinka — dėkite mažiau); - 100 ml grietinės; - 2 a.š. džiovinto čiobrelio; - petražolių. GAMINIMAS Žiūrėti video arba skaityti visą receptą |