Kaip sudaiginti grikius?
Kaip sudaiginti grikius? Dalinamės paprastu receptu! ;)
Posted by Merkio produktai on Tuesday, 31 March 2015
Karštos grikių ir burokėlių salotos su šviežiu sūriu
|
PATIEKALUI REIKĖS
- 400 g žalių grikių - 500 g virtų burokėlių - poros stambesnių morkų - 1 svogūno - alyvuogių aliejaus - druskos - juodųjų pipirų - kitų mėgiamų prieskonių - sūrio (tinka feta, brinza ar minkštas karvės pieno sūris) Grikius kiaurasamtyje gerai perplauname šaltu vandeniu ir trumpai paverdame pasūdytame vandenyje. Turėkite omenyje, kad grikiai yra gyvi, neskrudinti, todėl jie išverda šiek tiek greičiau, nei įprasti rudi grikiai. Virtus burokėlius ir morkas sutarkuojame stambia tarka. Jei norite mažiau saldumo, vietoj morkų į salotas galite dėti papildomus 250 g virtų burokėlių. Svogūną supjaustome smulkiai ir kepiname kartu su prieskoniais alyvuogių aliejuje. Į keptuvę sudedame tarkuotas morkas, šiek tiek pakepiname iki suminkštėjimo, tuomet įdedame burokėlius. Mišinį pasūdome, pagal skonį papildome trūkstamais prieskoniais. Šiame etape pasūdyti svarbu, tačiau rekomenduoju nepersūdyti – patiekiant pridėtas šviežias sūris suteiks salotoms papildomo sūrumo. Išvirusius grikius nukošiame. Šioms salotoms grikiai turėtų būti pakankamai kieti, nepervirti. Daržovių mišinį patroškiname uždengtoje keptuvėje, kol suminkštėja, tuomet sudedame virtus grikius. Mišinį nuolat vartome medine mentele, kol apkepa. Šviežią sūrį supjaustome smulkiais kubeliais. Norėdami dailių kubelių, dirbame švelniai – šis sūris gan trapus. Kitu atveju sūrį galima tiesiog sutrupinti pirštais. Autorius: Agnė, maisto ambasadorė |
Apelsininė grikių granola
PATIEKALUI REIKĖS
- 1 puodelio išmirkytų grikių - 1/2 puodelio avižinių dribsnių ar 5 grūdų dribsnių - 1/2 puodelio kviečių sėlenų (nebūtinai) - saujos kokoso drožlių - saujos saulėgrąžų branduolių ar kt. riešutų - saujos vandeny pamirkytų razinų/datulių (paskui jas susmulkinam) - 1 apelsino - prieskonių: 2 arb. š. cinamono, 1 arb. š. prieskonių meduoliams, truputukas druskos - 1/2 - 2/3 puodelio skysto medaus Autorius: Indrė (Keistai paprasta) Visas receptas: http://keistaipaprasta.blogspot.com/2012/04/apelsinine-grikiu-granola.html |
Grikių kepsneliai
PATIEKALUI REIKĖS (8 kepsneliai)
- 1 stiklinės vandens - 1/2 stiklinės grikių kruopų (arba 1 - 1,5 stiklinės jau išvirtų kruopų) - 1/2 stiklinės kepintų saulėgrąžų - žiupsnelio druskos - 3 šakelių petražolių - 1,5 valg. š. krakmolo - 1,5 valg. š. kvietinių miltų - 2 valg. š. vandens Autorius: Viktorija ir Marija (Receptų medis) Visas receptas: http://receptumedis.lt/wordpress/2012/08/grikiu-kepsneliai/ |
Grikių pyragas nuostabusis
Autorius: Beata Nicholson
Visas receptas: http://www.beatosvirtuve.lt/blog/recipes/grikiu-pyragas-nuostabusis/ |
Grikiai su daržovėmis rytietiškai
PATIEKALUI REIKĖS (3 porcijos)
- 100 g grikių - 1 svogūno - 2 skilt. česnako - gabalėlio imbiero šaknies - pusės čili pipiro (arba pagal norą) - apie 500g skirtingų daržovių (pvz., po saują brokolių žiedynų, šparaginių pupelių, pusė morkos, gabalėlis cukinijos, keli šparagai) - 2 nedidelių pomidorų arba 1 - 2 šaukštų pomidorų padažo - prieskonių: džiovintas bazilikas, mairūnas, kmynai, juodieji pipirai ir kt. - druskos - šlakelio aliejaus Autorius: Vanilla Blonde blog'as Visas receptas: http://vanilla-blonde.blogspot.com/2011/04/grikiai-su-darzovemis-rytietiskai.html |
Grikių, abrikosų ir varškės apkepas
PATIEKALUI REIKĖS
- 1 puodelio (250 ml) virtų grikių kruopų - 200 g varškės - ½ puodelio grietinės - 2 kiaušinių - 3 valg. š. cukraus - 1 arb. š. vanilinio cukraus - žiupsnelio cinamono - druskos - saujelės minkštų džiovintų abrikosų - sviesto (formai patepti) Autorius: Rorelles Receptai Visas receptas: http://www.forellesreceptai.lt/grikiu-abrikosu-ir-varskes-apkepas |
Grikių košės ir abrikosų varškės apkepas
PATIEKALUI REIKĖS (4 porcijos)
- 1 stiklinės virtų grikių kruopų; - 200 g varškės; - 125 ml grietinės - 2 kiaušinių - 3 valg. š. cukraus - 1 žiupsnelio cinamono - 1 valg. š. vanilinio cukraus - 1 saujos džiovintų abrikosų - 1 žiupsnelio druskos - 1 valg. š. sviesto (formai patepti) Autorius: Asta Žvikevičienė Visas receptas: http://www.15min.lt/ji24/receptas/grikiu-koses-ir-abrikosu-varskes-apkepas-1907 |
Sveikiausi pusryčiai ”RAW košė”
PATIEKALUI REIKĖS (4 porcijos)
- 0,5 stiklinės žalių grikių mirkytų per naktį - 0,5 stiklinės saulėgrąžų mirkytų per naktį - 1 bananas - 1 kriaušė arba nektarinas - 1 v. š. sutarkuoto imbiero - 1 v. š. medaus arba agavos nektaro - padažui trintos braškės - papuošimui trintos mėlynės arba juodieji serbentai Autorius: Gražina Gum Visas receptas: http://grazinagum.com/2014/10/27/sveikiausi-pusryciai-raw-kose/comment-page-1 |
"Raw" grikių, obuolių ir graikinių riešutų košė
PATIEKALUI REIKĖS (4 porcijos)
- 1 puodelio (240 ml) žalių gyvo grūdo grikių (ir vandens mirkymui) - 1 puodelio (240 ml) graikinių riešutų ir vandens mirkymui - 2 dideli nulupti ir supjaustyti obuoliai - 1 apelsino sulčių - ½ šaukštelio kardamono - ½ šaukštelio vanilės ekstrakto - Pagardinimui: uogų/granato sėklų/kokoso drožlių/riešutų sviesto/bičių žiedadulkių Gaminimo eiga:
Originalus receptas: http://www.greenkitchenstories.com/raw-buckwheat-walnut-porridge/ |