Merkio™ produktai
  • Produktai
    • Skani dovana
    • Žuvis >
      • Krevetės
      • Šamas >
        • Skrostas šamas
        • Karštai rūkytas šamas >
          • Šamo pjaustymas
        • Šamo filė
      • Upėtakis >
        • Upėtakio filė
      • Eršketas
      • Karpis
      • Karštai rūkytas ungurys
      • Tilapija
    • Mėsa >
      • Veršiena
      • Ėriena
      • Elniena
      • Triušiena
      • Kalakutiena
      • Jautiena
      • Kiauliena
      • Viščiukas broileris
      • Sraigės
      • Marinuota mėsa
      • Įv. mėsos gaminiai
      • Žąsiena
    • Pieno produktai >
      • Įvairūs
      • Brandinti fermentiniai sūriai
      • Brandintas avies pieno sūris
    • Sezoninės uogos ir daržovės >
      • Smidrai
      • Šilauogės
      • Braškės
      • Šilkmedžio uogos
      • Medlievos uogos
    • Bakalėja >
      • Sultiniai
      • Linų sėmenų aliejus
      • Grikiai
    • Kiti produktai >
      • Pagardai, marinatai
      • Riešutų užtepai
      • Kibinai
      • Švieži pesto padažai ir kt.
      • Saldumynai
      • Paruoštukai, desertai
      • Grybai
    • Dovanų kuponas
  • Receptai
    • Šamo receptai
    • Upėtakio receptai
    • Elnienos receptai
    • Ėrienos receptai
    • Jautienos receptai
    • Triušienos receptai
    • Vištienos receptai
    • Tilapijų receptai
    • Grikių receptai
    • Smidrų receptai
    • Grybų receptai
  • Straipsniai
  • Apie mus
  • UŽSAKYTI per Pilnaspuodas.lt

Kaip sudaiginti grikius?

Kaip sudaiginti grikius? Dalinamės paprastu receptu! ;)

Posted by Merkio produktai on Tuesday, 31 March 2015

Karštos grikių ir burokėlių salotos su šviežiu sūriu

Picture
Nuoroda į šį receptą
PATIEKALUI REIKĖS

- 400 g žalių grikių
- 500 g virtų burokėlių
- poros stambesnių morkų
- 1 svogūno
- alyvuogių aliejaus
- druskos
- juodųjų pipirų
- kitų mėgiamų prieskonių
- sūrio (tinka feta, brinza ar minkštas karvės pieno sūris)

Grikius kiaurasamtyje gerai perplauname šaltu vandeniu ir trumpai paverdame pasūdytame vandenyje. Turėkite omenyje, kad grikiai yra gyvi, neskrudinti, todėl jie išverda šiek tiek greičiau, nei įprasti rudi grikiai. Virtus burokėlius ir morkas sutarkuojame stambia tarka. Jei norite mažiau saldumo, vietoj morkų į salotas galite dėti papildomus 250 g virtų burokėlių. Svogūną supjaustome smulkiai ir kepiname kartu su prieskoniais alyvuogių aliejuje. Į keptuvę sudedame tarkuotas morkas, šiek tiek pakepiname iki suminkštėjimo, tuomet įdedame burokėlius. Mišinį pasūdome, pagal skonį papildome trūkstamais prieskoniais. Šiame etape pasūdyti svarbu, tačiau rekomenduoju nepersūdyti – patiekiant pridėtas šviežias sūris suteiks salotoms papildomo sūrumo. Išvirusius grikius nukošiame. Šioms salotoms grikiai turėtų būti pakankamai kieti, nepervirti. Daržovių mišinį patroškiname uždengtoje keptuvėje, kol suminkštėja, tuomet sudedame virtus grikius. Mišinį nuolat vartome medine mentele, kol apkepa. Šviežią sūrį supjaustome smulkiais kubeliais. Norėdami dailių kubelių, dirbame švelniai – šis sūris gan trapus. Kitu atveju sūrį galima tiesiog sutrupinti pirštais. 

Autorius: Agnė, maisto ambasadorė

Apelsininė  grikių granola

Picture
Nuoroda į šį receptą
PATIEKALUI REIKĖS

- 1 puodelio išmirkytų grikių
- 1/2 puodelio avižinių dribsnių ar 5 grūdų dribsnių
- 1/2 puodelio kviečių sėlenų (nebūtinai)
- saujos kokoso drožlių
- saujos saulėgrąžų branduolių ar kt. riešutų
- saujos vandeny pamirkytų razinų/datulių (paskui jas susmulkinam) 
- 1 apelsino
- prieskonių: 2 arb. š. cinamono, 1 arb. š. prieskonių meduoliams, truputukas druskos
- 1/2 - 2/3 puodelio skysto medaus

Autorius: Indrė (Keistai paprasta)
Visas receptas: http://keistaipaprasta.blogspot.com/2012/04/apelsinine-grikiu-granola.html

 Grikių kepsneliai

Picture
PATIEKALUI REIKĖS (8 kepsneliai)

- 1 stiklinės vandens 
- 1/2 stiklinės grikių kruopų (arba 1 - 1,5 stiklinės jau išvirtų kruopų)
- 1/2 stiklinės kepintų saulėgrąžų
- žiupsnelio druskos
- 3 šakelių petražolių
- 1,5 valg. š. krakmolo
- 1,5 valg. š. kvietinių miltų
- 2 valg. š. vandens

Autorius: Viktorija ir Marija (Receptų medis)
Visas receptas: http://receptumedis.lt/wordpress/2012/08/grikiu-kepsneliai/

Nuoroda į šį receptą

 Grikių pyragas nuostabusis 

Picture
PATIEKALUI REIKĖS 
Tešlai:
- 100 g sviesto
- 140 g kvietinių miltų
- 60 g pilno grūdo ruginių miltų
- 60 ml šalto vandens




Įdarui:
- 150-200 g virtų grikių
- 1 svogūno
- 100 g arba kelių riekelių rūkyto kiaulienos kumpio ar šoninės
- 150 ml pieno
- 2 kiaušinių
- ryšulėlio krapų
- druskos, pipirų
Autorius: Beata Nicholson
Visas receptas: http://www.beatosvirtuve.lt/blog/recipes/grikiu-pyragas-nuostabusis/

Nuoroda į šį receptą

Grikiai su daržovėmis rytietiškai

Picture
PATIEKALUI REIKĖS (3 porcijos)
 
- 100 g grikių
- 1 svogūno
- 2 skilt. česnako
- gabalėlio imbiero šaknies
- pusės čili pipiro (arba pagal norą)
- apie 500g skirtingų daržovių (pvz., po saują brokolių žiedynų, šparaginių pupelių, pusė morkos, gabalėlis cukinijos, keli šparagai)
- 2 nedidelių pomidorų arba 1 - 2 šaukštų pomidorų padažo
- prieskonių: džiovintas bazilikas, mairūnas, kmynai, juodieji pipirai ir kt.
- druskos
- šlakelio aliejaus

Autorius:  Vanilla Blonde blog'as
Visas receptas: http://vanilla-blonde.blogspot.com/2011/04/grikiai-su-darzovemis-rytietiskai.html

Nuoroda į šį receptą

Grikių, abrikosų ir varškės apkepas

Picture
PATIEKALUI REIKĖS

- 1 puodelio (250 ml) virtų grikių kruopų
- 200 g varškės
- ½ puodelio grietinės
- 2 kiaušinių
- 3 valg. š. cukraus
- 1 arb. š. vanilinio cukraus
- žiupsnelio cinamono
- druskos
- saujelės minkštų džiovintų abrikosų
- sviesto (formai patepti)

Autorius: Rorelles Receptai
Visas receptas: http://www.forellesreceptai.lt/grikiu-abrikosu-ir-varskes-apkepas

Nuoroda į šį receptą

Grikių košės ir abrikosų varškės apkepas

Picture
PATIEKALUI REIKĖS (4 porcijos)

- 1 stiklinės virtų grikių kruopų;
- 200 g varškės;
- 125 ml grietinės
- 2 kiaušinių
- 3 valg. š. cukraus
- 1 žiupsnelio cinamono
- 1 valg. š. vanilinio cukraus
- 1 saujos džiovintų abrikosų
- 1 žiupsnelio druskos
- 1 valg. š. sviesto (formai patepti)

Autorius: Asta Žvikevičienė
Visas receptas: http://www.15min.lt/ji24/receptas/grikiu-koses-ir-abrikosu-varskes-apkepas-1907

Nuoroda į šį receptą

Sveikiausi pusryčiai ”RAW košė”

Picture
PATIEKALUI REIKĖS (4 porcijos)

- 0,5 stiklinės žalių grikių mirkytų per naktį
- 0,5 stiklinės saulėgrąžų mirkytų per naktį
- 1 bananas
- 1 kriaušė arba nektarinas
- 1 v. š. sutarkuoto imbiero
- 1 v. š. medaus arba agavos nektaro
- padažui trintos braškės
- papuošimui trintos mėlynės arba juodieji serbentai​
​
Autorius: Gražina Gum
Visas receptas: http://grazinagum.com/2014/10/27/sveikiausi-pusryciai-raw-kose/comment-page-1

Nuoroda į šį receptą

"Raw" grikių, obuolių ir graikinių riešutų košė

Picture
PATIEKALUI REIKĖS (4 porcijos)

- 1 puodelio (240 ml) žalių gyvo grūdo grikių (ir vandens mirkymui)
- 1 puodelio (240 ml) graikinių riešutų ir vandens mirkymui
- 2 dideli nulupti ir supjaustyti obuoliai
- 1 apelsino sulčių
- ½ šaukštelio kardamono
- ½ šaukštelio vanilės ekstrakto
- Pagardinimui: uogų/granato sėklų/kokoso drožlių/riešutų sviesto/bičių žiedadulkių

Gaminimo eiga:
  • Atskiruose induose užmerkite grikius ir graikinius riešutus ir leiskite jiems išmirkti bent 1 valandą (geriausia – per naktį);
  • Išmirkusius grikius ir graikinius riešutus nuplaukite ir nusausinkite;
  • Į smulkintuvą (blenderį) sudėkite grikius, graikinius riešutus, obuolius, apelsino sultis, kardamoną ir vanilės ekstraktą ir susmulkinkite iki vientisos masės;
  • Sudėkite į indelius ir pagardinkite norimais pagardais.
  • Šaldytuve galite laikyti 3-4 paras.

Originalus receptas: http://www.greenkitchenstories.com/raw-buckwheat-walnut-porridge/
Powered by Create your own unique website with customizable templates.
  • Produktai
    • Skani dovana
    • Žuvis >
      • Krevetės
      • Šamas >
        • Skrostas šamas
        • Karštai rūkytas šamas >
          • Šamo pjaustymas
        • Šamo filė
      • Upėtakis >
        • Upėtakio filė
      • Eršketas
      • Karpis
      • Karštai rūkytas ungurys
      • Tilapija
    • Mėsa >
      • Veršiena
      • Ėriena
      • Elniena
      • Triušiena
      • Kalakutiena
      • Jautiena
      • Kiauliena
      • Viščiukas broileris
      • Sraigės
      • Marinuota mėsa
      • Įv. mėsos gaminiai
      • Žąsiena
    • Pieno produktai >
      • Įvairūs
      • Brandinti fermentiniai sūriai
      • Brandintas avies pieno sūris
    • Sezoninės uogos ir daržovės >
      • Smidrai
      • Šilauogės
      • Braškės
      • Šilkmedžio uogos
      • Medlievos uogos
    • Bakalėja >
      • Sultiniai
      • Linų sėmenų aliejus
      • Grikiai
    • Kiti produktai >
      • Pagardai, marinatai
      • Riešutų užtepai
      • Kibinai
      • Švieži pesto padažai ir kt.
      • Saldumynai
      • Paruoštukai, desertai
      • Grybai
    • Dovanų kuponas
  • Receptai
    • Šamo receptai
    • Upėtakio receptai
    • Elnienos receptai
    • Ėrienos receptai
    • Jautienos receptai
    • Triušienos receptai
    • Vištienos receptai
    • Tilapijų receptai
    • Grikių receptai
    • Smidrų receptai
    • Grybų receptai
  • Straipsniai
  • Apie mus
  • UŽSAKYTI per Pilnaspuodas.lt