Brandintas avies pieno sūris
* Natūralios kilmės fermentuojančios medžiagos, kurios naudojamos sutraukinti pieną į varškę, o iš jos suspausti sūrio galvą.
** Bakterijų kultūra, kuri subrandina sūrį ir suteikia jam subtilų skonį. Kuo ilgiau brandintas sūris, tuo skonis tampa intensyvesnis. |
Laikyti nuo 0° iki +6°C temperatūroje. Kilmės šalis Lietuva.
|
Patarimai
- Sūrio išorėje jam bręstant susidaro žievė ir pelėsis. Gurmanai valgo žievę, tačiau mes rekomenduojame ją skanauti saikingai. Galite nupjauti apie 1 milimetro storio žievę.
- Avies pieno sūrį tinka skanauti su vynuogėmis, bei įvairių uogų ir vaisių džemais. Puikiai dera su daugeliu vynų.
- Rekomenduojame sūrį pagardinti Medumi su uogomis »
Apie augintoją
Avies pieno sūrius gamina Prakapavičių šeima, avininkyste užsiimanti jau nuo 1998 metų. Avis ekologiškai augina ne tik pienui, bet ir mėsai. Giedrius Prakapavičius savo veiklą vertina ne kaip verslą, bet kaip gyvenimo būdą. Ūkininkas deda visas pastangas, kad vaikams paliktų švarią gamtą. "Noriu palikti aplinką, kurioje augalėlis augtų, kirminas ropotų ir drugelis skraidytų.", - teigia G. Prakapavičius. Daugiau apie ūkį žiūrėkite video žemiau.