Merkio™ produktai
  • Produktai
    • Skani dovana
    • Žuvis >
      • Krevetės
      • Šamas >
        • Skrostas šamas
        • Karštai rūkytas šamas >
          • Šamo pjaustymas
        • Šamo filė
      • Upėtakis >
        • Upėtakio filė
      • Eršketas
      • Karpis
      • Karštai rūkytas ungurys
      • Tilapija
    • Mėsa >
      • Veršiena
      • Ėriena
      • Elniena
      • Triušiena
      • Kalakutiena
      • Jautiena
      • Kiauliena
      • Viščiukas broileris
      • Sraigės
      • Marinuota mėsa
      • Įv. mėsos gaminiai
      • Žąsiena
    • Pieno produktai >
      • Įvairūs
      • Brandinti fermentiniai sūriai
      • Brandintas avies pieno sūris
    • Sezoninės uogos ir daržovės >
      • Smidrai
      • Šilauogės
      • Braškės
      • Šilkmedžio uogos
      • Medlievos uogos
    • Bakalėja >
      • Sultiniai
      • Linų sėmenų aliejus
      • Grikiai
    • Kiti produktai >
      • Pagardai, marinatai
      • Riešutų užtepai
      • Kibinai
      • Švieži pesto padažai ir kt.
      • Saldumynai
      • Paruoštukai, desertai
      • Grybai
    • Dovanų kuponas
  • Receptai
    • Šamo receptai
    • Upėtakio receptai
    • Elnienos receptai
    • Ėrienos receptai
    • Jautienos receptai
    • Triušienos receptai
    • Vištienos receptai
    • Tilapijų receptai
    • Grikių receptai
    • Smidrų receptai
    • Grybų receptai
  • Straipsniai
  • Apie mus
  • UŽSAKYTI per Pilnaspuodas.lt

Brandintas avies pieno sūris

  • Brandintas ne mažiau 3 mėnesius - puskietis.
  • Pagamintas iš ekologiniame ūkyje auginamų avių pieno.
  • Žmonės, kurie alergiški karvės ar ožkos pienui, renkasi avies pieno produktus.
  • Sudedamosios dalys: avies pienas, fermentas*, raugas**, druska ir nieko daugiau.
  • Sūrio galvos brandinamos ant medinių lentynų ir kasdien vartomos rankomis, kad tolygiai sunoktų.
* Natūralios kilmės fermentuojančios medžiagos, kurios naudojamos sutraukinti pieną į varškę, o iš jos suspausti sūrio galvą. 
** Bakterijų kultūra, kuri subrandina sūrį ir suteikia jam subtilų skonį.
Kuo ilgiau brandintas sūris, tuo skonis tampa intensyvesnis.
Laikyti nuo 0° iki +6°C temperatūroje. Kilmės šalis Lietuva.
​
Užsakyti

Patarimai

  • Sūrio išorėje jam bręstant susidaro žievė ir pelėsis. Gurmanai valgo žievę, tačiau mes rekomenduojame ją skanauti saikingai. Galite nupjauti apie 1 milimetro storio žievę.
  • Avies pieno sūrį tinka skanauti su vynuogėmis, bei įvairių uogų ir vaisių džemais. Puikiai dera su daugeliu vynų.
  • Rekomenduojame sūrį pagardinti Medumi su uogomis »

Apie augintoją

Avies pieno sūrius gamina Prakapavičių šeima, avininkyste užsiimanti jau nuo 1998 metų. Avis ekologiškai augina ne tik pienui, bet ir mėsai. Giedrius Prakapavičius savo veiklą vertina ne kaip verslą, bet kaip gyvenimo būdą. Ūkininkas deda visas pastangas, kad vaikams paliktų švarią gamtą. "Noriu palikti aplinką, kurioje augalėlis augtų, kirminas ropotų ir drugelis skraidytų.", - teigia G. Prakapavičius. Daugiau apie ūkį žiūrėkite video žemiau.


​​Paragaukite Merkio™ produktų

Picture

  • Merkio™ produktus augina kruopščiai atrinkti Lietuvos ūkininkai.
  • Auginami švariai ir atsakingai.
  • Ruošiami tik pagal išankstinius užsakymus, todėl visada pristatomi švieži.
Picture
Powered by Create your own unique website with customizable templates.
  • Produktai
    • Skani dovana
    • Žuvis >
      • Krevetės
      • Šamas >
        • Skrostas šamas
        • Karštai rūkytas šamas >
          • Šamo pjaustymas
        • Šamo filė
      • Upėtakis >
        • Upėtakio filė
      • Eršketas
      • Karpis
      • Karštai rūkytas ungurys
      • Tilapija
    • Mėsa >
      • Veršiena
      • Ėriena
      • Elniena
      • Triušiena
      • Kalakutiena
      • Jautiena
      • Kiauliena
      • Viščiukas broileris
      • Sraigės
      • Marinuota mėsa
      • Įv. mėsos gaminiai
      • Žąsiena
    • Pieno produktai >
      • Įvairūs
      • Brandinti fermentiniai sūriai
      • Brandintas avies pieno sūris
    • Sezoninės uogos ir daržovės >
      • Smidrai
      • Šilauogės
      • Braškės
      • Šilkmedžio uogos
      • Medlievos uogos
    • Bakalėja >
      • Sultiniai
      • Linų sėmenų aliejus
      • Grikiai
    • Kiti produktai >
      • Pagardai, marinatai
      • Riešutų užtepai
      • Kibinai
      • Švieži pesto padažai ir kt.
      • Saldumynai
      • Paruoštukai, desertai
      • Grybai
    • Dovanų kuponas
  • Receptai
    • Šamo receptai
    • Upėtakio receptai
    • Elnienos receptai
    • Ėrienos receptai
    • Jautienos receptai
    • Triušienos receptai
    • Vištienos receptai
    • Tilapijų receptai
    • Grikių receptai
    • Smidrų receptai
    • Grybų receptai
  • Straipsniai
  • Apie mus
  • UŽSAKYTI per Pilnaspuodas.lt