Merkio™ produktai
  • Produktai
    • Skani dovana
    • Žuvis >
      • Krevetės
      • Šamas >
        • Skrostas šamas
        • Karštai rūkytas šamas >
          • Šamo pjaustymas
        • Šamo filė
      • Upėtakis >
        • Upėtakio filė
      • Eršketas
      • Karpis
      • Karštai rūkytas ungurys
      • Tilapija
    • Mėsa >
      • Veršiena
      • Ėriena
      • Elniena
      • Triušiena
      • Kalakutiena
      • Jautiena
      • Kiauliena
      • Viščiukas broileris
      • Sraigės
      • Marinuota mėsa
      • Įv. mėsos gaminiai
      • Žąsiena
    • Pieno produktai >
      • Įvairūs
      • Brandinti fermentiniai sūriai
      • Brandintas avies pieno sūris
    • Sezoninės uogos ir daržovės >
      • Smidrai
      • Šilauogės
      • Braškės
      • Šilkmedžio uogos
      • Medlievos uogos
    • Bakalėja >
      • Sultiniai
      • Linų sėmenų aliejus
      • Grikiai
    • Kiti produktai >
      • Pagardai, marinatai
      • Riešutų užtepai
      • Kibinai
      • Švieži pesto padažai ir kt.
      • Saldumynai
      • Paruoštukai, desertai
      • Grybai
    • Dovanų kuponas
  • Receptai
    • Šamo receptai
    • Upėtakio receptai
    • Elnienos receptai
    • Ėrienos receptai
    • Jautienos receptai
    • Triušienos receptai
    • Vištienos receptai
    • Tilapijų receptai
    • Grikių receptai
    • Smidrų receptai
    • Grybų receptai
  • Straipsniai
  • Apie mus
  • UŽSAKYTI per Pilnaspuodas.lt
Nuoroda į šį receptą

Ilgi makaronai su šitake

Ilgi makaronai su šitake

Prisipažinsiu, kad visai nesitikėjau tokio ryškaus šitake grybų skonio bei aromato. O receptą parinkau labai lengvai paruošiamą. Galima susisukti vos per 30 min. Rekomenduoju išbandyti. Šviežutėlių šitake rasite pas mus → bit.ly/grybai Receptą rasite čia → bit.ly/makaronai_su_sitake Ačiū, kad daliniesi šiuo video su draugais!

Posted by Merkio produktai on Wednesday, 26 April 2017
Reikės (2-3 porcijoms):
- ~0,180 kg šviežių šitake grybų
- ~180 g ilgų makaronų
- 1 mažo svogūno
- 1 česnako skiltelės
- 50-70 ml vištienos sultinio
- ~50 ml balto vyno
- ~100 ml riebios grietinėlės (36% ar daugiau)
- 1 v.š. alyvuogių aliejaus
- ~50 g tarkuoto kieto sūrio
- Druskos ir pipirų pagal skonį
​
Gaminimas:
Į keptuvę įpilame alyvuogių aliejaus, įkaitiname. Sutraiškome česnako skiltelę ir svogūną supjaustome gabaliukais. Sudedame į keptuvę ir kepiname kol svogūnas taps gražios geltonos spalvos ir išsiskirs aromatas.
Šiuo metu būtų geras laikas užkaisti makaronus, nes kol viską pakepinsim greičiausiai jie kaip tik ir išvirs.
​Supjaustome šitake grybus ir suberiame juos į keptuvę. Šiek tiek pakebiname. Tada pilame sultinį ir baltą vyną. Viską kaitiname kol supilto skysčio liks apie pusę. Tada pilme grietinėlę, pagardiname druska ir juodaisiais pipirais. Patroškiname iki norimo tirštumo. Supilame išvirusius makaronus ir viską gerai išmaišome. Pagardiname šviežiais krapais ar petražolėmis bei tarkuotu kietu sūriu. Skanaus!
Nuoroda į šį receptą

Citrininės kreivabudės tradiciškai

Citrininės kreivabudės tradiciškai

Citrininės kreivabudės tradiciškai Labai nustebino šie grybai. Citrininės kreivabudės gavosi traškios, saldžios, gaivaus skonio. Šis receptas puikiai pažįstamas ir labai mėgstamas tarp grybų valgytojų. Šviežutėlių citrininių kreivabudžių rasi pas mus → bit.ly/grybai. Receptą rasi čia → bit.ly/citrinines_kreivabudes_tradiciskai Ačiū, kad daliniesi šiuo video su draugais!

Posted by Merkio produktai on Wednesday, March 22, 2017
Reikės (3-4 porcijoms):
- ~0,250 kg šviežių citrininių kreivabudžių
- 1 vidutinio svogūno
- ~200 ml riebios grietinėlės
- 1-2 v.š. grietinės
- ~100 g šaltai rūkytos šoninės
- 2-3 a.š. krapų (gali būti šaldyti, švieži ar džiovinti)
- Alyvuogių aliejaus
- Druskos ir pipirų pagal skonį

Gaminimas:
Supjaustome šoninė mažais kubeliais, smulkiai supjaustome svogūną. Į keptuvę įpilame alyvuogių aliejaus, įkaitiname. Dedame šoninę ir trumpai pakepiname kol gabaliukai paruduos. Tada dedame svogūną ir pakepiname kol svogūnai taps gražios gelsvos spalvos. Didesnes citrinines kreivabudes perpjauname pusiau ir visas suberiame į keptuvę. Apibarstome druska ir pipirais pagal skonį ir troškiname 2-3 minutes. Supilame grietinėlę ir įdedame grietinę. Viską išmaišome ir dar troškiname apie 5 minutes. Pabaigai įdedame krapų ir troškiname apie 1-2 minutes. Patiekalą gardu valgyti su bulvių koše ar duona. Skanaus!
Nuoroda į šį receptą

Kreivabudės karbonadas

Kreivabudės karbonadas

Gardus patiekalas pagaminamas labai gretai ir paprastai. Puikus pasirinkimas norintiems baltymų pasisavinti ne iš mėsos, o iš organinės kilmės produkto – kreivabudės (šviežutėlę rasi pas mus → bit.ly/grybai). Receptą rasite čia → bit.ly/kreivabudes_karbonadas Ačiū, kad daliniesi šiuo video su draugais!

Posted by Merkio produktai on Wednesday, 1 March 2017
Reikės (2-3 porcijoms):
- ~0,250 kg šviežių kreivabudžių
- 3 kiaušinių
- 0,5-1 česnako skiltelės
- ~2 a.š. krapų (gali būti šaldyti, švieži ar džiovinti)
- Alyvuogių aliejaus
- Druskos ir pipirų

Gaminimas:
Įmušame kiaušinius į indą. Įdedame sutraiškytą (arba labai smulkiai supjaustytą) česnako skiltelę (arba pusę – kaip kam labiau patinka), krapus. Pagardiname druska ir juodaisiais pipirais. Viską gerai išmaišome.
Kreivabudes atskiriame po vieną ir pamušame, kad pasidarytų lygus blynas. Kotelius galima stipriau ir daugiau pamušti, nes šioje vietoje grybas yra kietesnis ir stangresnis.
Keptuvėje įkaitiname alyvuogių aliejų. Kreivabudes iš abiejų pusių pavilgome kiaušinio plakinyje ir dedame į keptuvę. Kepame po 2-3 minutes iš abiejų pusių.
Grybus kartą apvertus galima apibarstyti tarkuotu fermentiniu sūriu ir leisti jam išsilydyti uždengiant keptuvę dangčiu. Patiekalą galima valgyti vieną arba su paskrudinta duona ar batonu. Skanaus!

Powered by Create your own unique website with customizable templates.
  • Produktai
    • Skani dovana
    • Žuvis >
      • Krevetės
      • Šamas >
        • Skrostas šamas
        • Karštai rūkytas šamas >
          • Šamo pjaustymas
        • Šamo filė
      • Upėtakis >
        • Upėtakio filė
      • Eršketas
      • Karpis
      • Karštai rūkytas ungurys
      • Tilapija
    • Mėsa >
      • Veršiena
      • Ėriena
      • Elniena
      • Triušiena
      • Kalakutiena
      • Jautiena
      • Kiauliena
      • Viščiukas broileris
      • Sraigės
      • Marinuota mėsa
      • Įv. mėsos gaminiai
      • Žąsiena
    • Pieno produktai >
      • Įvairūs
      • Brandinti fermentiniai sūriai
      • Brandintas avies pieno sūris
    • Sezoninės uogos ir daržovės >
      • Smidrai
      • Šilauogės
      • Braškės
      • Šilkmedžio uogos
      • Medlievos uogos
    • Bakalėja >
      • Sultiniai
      • Linų sėmenų aliejus
      • Grikiai
    • Kiti produktai >
      • Pagardai, marinatai
      • Riešutų užtepai
      • Kibinai
      • Švieži pesto padažai ir kt.
      • Saldumynai
      • Paruoštukai, desertai
      • Grybai
    • Dovanų kuponas
  • Receptai
    • Šamo receptai
    • Upėtakio receptai
    • Elnienos receptai
    • Ėrienos receptai
    • Jautienos receptai
    • Triušienos receptai
    • Vištienos receptai
    • Tilapijų receptai
    • Grikių receptai
    • Smidrų receptai
    • Grybų receptai
  • Straipsniai
  • Apie mus
  • UŽSAKYTI per Pilnaspuodas.lt