JAV revoliuciją sukėlęs prekybos modelis veikia ir Lietuvoje2015-09-24, MATAS MIKNEVIČIUS
Švieži produktai iš ūkių miestiečių stalus gali pasiekti ir netradiciniu būdu, neperkant jų parduotuvėje, neužsisakant internetu į namus, net neinant į turgų. Sunkmečiu JAV atsiradęs maisto išvežiojimo modelis ne ką trumpiau gyvuoja ir Lietuvoje. Šaltinis Verslo Žinios. Nuoroda čia >> |
EKT Vadybos įžvalgos #42: Kai maisto magija užsiiminėti nėra reikalo: verslo pamatas – pažado laikymasis. Interviu su UAB “Giedrupė“ direktoriumi Artūru Merkiu ir UAB “Giedrupė“ investuotoju ir verslo vystytoju Giriumi Merkiu2013-02-26, JUSTAS GAVĖNAS
Artėjant kalendoriniam pavasariui kviečiame Jus, mieli skaitytojai, nusikelti į Ruklių kaimą Utenos rajone. Apžiūrėję buvusioje veršidėje įdiegtas modernias akvakultūros technologijas, skirtas šamų auginimui, su šiltos arbatos puoduku saikingų vaišių apsuptyje kalbamės su UAB “Giedrupė“, valdančios prekinį ženklą „Merkio Šamas“ direktoriumi Artūru Merkiu ir UAB “Giedrupė“ investuotoju ir verslo vystytoju Giriumi Merkiu. EKT Vadybos įžvalgos #42 rasite čia >> |
„Merkio šamas“: klientas turi reikalauti produkto
2012-11-15, DINA SERGIJENKO
„Merkio šamas“ iš tiesų neturi nieko bendro su Merkio upe. Ir apskritai ši žuvis kilusi iš Afrikos. Merkio šamu ją vadina gerbėjai, kuriems Merkių šeimos auginamos egzotiškos žuvys tapo skaniausiu patiekalu. Šaltinis Savaitraštis „Ekonomika.lt“. Nuoroda čia>> |
Smulkusis verslas: modernus šeimos ūkis2012-10-03, MATAS MIKNEVIČIUS
Utenos rajone, šalia Giedrio ežero, įsikūrusi žuvininkystės įmonė „Giedrupė“ sulaužė standartus. Tėvas ir sūnus, Artūras ir Girius, Merkiai šioje vietoje augina ne įprastus karpius ar upėtakius, o iš egzotiškų kraštų atsivežtus nedidelius šamukus. Šaltinis Verslo Žinios. Nuoroda čia>> |
Lietuvių virtuvėje atsirado nauja, ekologiškai auginta žuvis
2012-05-29, Ekodiena
Dažnas lietuvis pasiskundžia, kad sunku rasti tikrai šviežios, ekologiškai užaugintos ir kokybiškos žuvies mūsų šalyje. O ir kone kas antrą dieną galime išvysti po naują straipsnį spaudoje apie nekokybiškos žuvies pardavimo atvejus, mažėjančius pasaulinius žuvies išteklius ar tai, kaip sunku surasti šviežios žuvies. Tačiau dar pesimistiškesnį vaizdą atskleidžia statistika. Šaltinis DLEFI (Grynas). Nuoroda čia>> |