Merkio™ produktai
  • Produktai
    • Skani dovana
    • Žuvis >
      • Krevetės
      • Šamas >
        • Skrostas šamas
        • Karštai rūkytas šamas >
          • Šamo pjaustymas
        • Šamo filė
      • Upėtakis >
        • Upėtakio filė
      • Eršketas
      • Karpis
      • Karštai rūkytas ungurys
      • Tilapija
    • Mėsa >
      • Veršiena
      • Ėriena
      • Elniena
      • Triušiena
      • Kalakutiena
      • Jautiena
      • Kiauliena
      • Viščiukas broileris
      • Sraigės
      • Marinuota mėsa
      • Įv. mėsos gaminiai
      • Žąsiena
    • Pieno produktai >
      • Įvairūs
      • Brandinti fermentiniai sūriai
      • Brandintas avies pieno sūris
    • Sezoninės uogos ir daržovės >
      • Smidrai
      • Šilauogės
      • Braškės
      • Šilkmedžio uogos
      • Medlievos uogos
    • Bakalėja >
      • Sultiniai
      • Linų sėmenų aliejus
      • Grikiai
    • Kiti produktai >
      • Pagardai, marinatai
      • Riešutų užtepai
      • Kibinai
      • Švieži pesto padažai ir kt.
      • Saldumynai
      • Paruoštukai, desertai
      • Grybai
    • Dovanų kuponas
  • Receptai
    • Šamo receptai
    • Upėtakio receptai
    • Elnienos receptai
    • Ėrienos receptai
    • Jautienos receptai
    • Triušienos receptai
    • Vištienos receptai
    • Tilapijų receptai
    • Grikių receptai
    • Smidrų receptai
    • Grybų receptai
  • Straipsniai
  • Apie mus
  • UŽSAKYTI per Pilnaspuodas.lt

Avių pieno jogurtas - tobulas ingredientas

  • Natūralus, švelnaus skonio, be jokių priedų naminis avies pieno jogurtas.
  • Turtingas gerųjų bakterijų, svarbių mūsų virškinimo sistemos palaikymui.
  • Gaminamas nenaudojant cukraus, krakmolo ir kitų priemaišų.
  • Jogurtas pagamintas ekologiškame ūkyje, kuriame avys ir auga bei yra melžiamos.
  • Riebus (5-6%) ir nerūgštus, ypač tinka vaikams ir senjorams.
  • Lengvai virškinamas ir puikiai tinka netoleruojantiems laktozės ir alergiškiems žmonėms.
  • Idealus ingredientas  gaminant tzadziki padažą. Puikiai tinka su trintomis saldintomis uogomis.​
  • Jogurte daug kalcio, baltymų ir vitaminų B12,D ir E.
Avių pieno jogurtas
Avių pieno jogurtas
Sudėtis: ekologiškas avių pienas, jogurto bakterijos.
​Laikymo sąlygos: nuo 0 iki +6
Kilmės šalis: Lietuva.
Užsakyti

Apie avies pieną

Avies pieno maistinė vertė yra didesnė nei karvės ar ožkos pieno. Jame daugiau baltymų, kalcio, geležies, magnio, cinko, tiemino, riboflavino, vitaminų B6, B12 ir D, lindeno rūgšties ir 10 pagrindinių amino rūgščių. Avies piene 3 kartus daugiau išrūginių baltymų (kurie yra lengvai virškinami) negu karvės ar ožkos piene. Kalcio ir fosforo santykis avies piene yra beveik idealus, todėl valgant avies pieną bei jo produktus šie mineralai yra puikiai pasisavinami. Natūralaus vitamino B komplekso ir vitaminų A, D ir E, kaip ir folinės rūgšties, yra gausu avies piene.45 proc. riebalų rūgščių, esančių avies piene, yra mono arba polinesočiosios (CLA, omega-3), kurios skatina kūno riebalų mažėjimą.
Medicininė ir maistinė vidutinės grandinės riebalų rūgščių arba trigliceridų (MCT) vertė yra įrodyta kovojant su širdies ligomis, vaikų epilepsija, cistine fibroze, tulžies pūslės akmenlige. Trigliceridai dėl savo unikalaus metabolizmo suteikia organizmui daug energijos ir nėra kaupiami kaip kūno riebalai.
Avies pienas yra puikus baltymų šaltinis, Europoje plačiai naudojamas sportininkų kaip energetinis gėrimas. Avies pienas yra lengvai virškinamas ir nekelia cholesterolio kiekio kraujyje. Pieno baltymas kazeinas, kuris yra avies piene, puikiai tinka žmonėms, kurie netoleruoja karvės ar ožkos pieno. Avies pieno jogurte laktozė virsta pieno rūgštimi, o gaminant sūrius, laktozė pasišalina su išrūgomis. Yra įrodyta, kad avies piene esanti laktozė yra geriau toleruojama negu kituose pienuose esanti laktozė.

Kaip vartoti avies pieno jogurtą?

Avių pieno jogurtas - puikus ingredientas naminių ledų, desertų gaminime, tinka su šviežiomis uogomis, uogiene, medumi, sėklomis bei įvairiais vaisiais.Tinka valgyti susimaišius su krapais, česnaku, petražolėmis ir kitais prieskoniais. Puikus dalykas eksperimentams virtuvėje, nes tinka daugeliui patiekalų.
Idealus ingedientas gaminant graikišką tzadziki padažą.
Patiekalas su avies pieno jogurtu
Avies pieno jogurtas su riešutais ir vaisiais
Patiekalas su avies pieno jogurtu
Salotos su avies pieno jogurtu
Powered by Create your own unique website with customizable templates.
  • Produktai
    • Skani dovana
    • Žuvis >
      • Krevetės
      • Šamas >
        • Skrostas šamas
        • Karštai rūkytas šamas >
          • Šamo pjaustymas
        • Šamo filė
      • Upėtakis >
        • Upėtakio filė
      • Eršketas
      • Karpis
      • Karštai rūkytas ungurys
      • Tilapija
    • Mėsa >
      • Veršiena
      • Ėriena
      • Elniena
      • Triušiena
      • Kalakutiena
      • Jautiena
      • Kiauliena
      • Viščiukas broileris
      • Sraigės
      • Marinuota mėsa
      • Įv. mėsos gaminiai
      • Žąsiena
    • Pieno produktai >
      • Įvairūs
      • Brandinti fermentiniai sūriai
      • Brandintas avies pieno sūris
    • Sezoninės uogos ir daržovės >
      • Smidrai
      • Šilauogės
      • Braškės
      • Šilkmedžio uogos
      • Medlievos uogos
    • Bakalėja >
      • Sultiniai
      • Linų sėmenų aliejus
      • Grikiai
    • Kiti produktai >
      • Pagardai, marinatai
      • Riešutų užtepai
      • Kibinai
      • Švieži pesto padažai ir kt.
      • Saldumynai
      • Paruoštukai, desertai
      • Grybai
    • Dovanų kuponas
  • Receptai
    • Šamo receptai
    • Upėtakio receptai
    • Elnienos receptai
    • Ėrienos receptai
    • Jautienos receptai
    • Triušienos receptai
    • Vištienos receptai
    • Tilapijų receptai
    • Grikių receptai
    • Smidrų receptai
    • Grybų receptai
  • Straipsniai
  • Apie mus
  • UŽSAKYTI per Pilnaspuodas.lt