Merkio™ produktai
  • Produktai
    • Skani dovana
    • Žuvis >
      • Krevetės
      • Šamas >
        • Skrostas šamas
        • Karštai rūkytas šamas >
          • Šamo pjaustymas
        • Šamo filė
      • Upėtakis >
        • Upėtakio filė
      • Eršketas
      • Karpis
      • Karštai rūkytas ungurys
      • Tilapija
    • Mėsa >
      • Veršiena
      • Ėriena
      • Elniena
      • Triušiena
      • Kalakutiena
      • Jautiena
      • Kiauliena
      • Viščiukas broileris
      • Sraigės
      • Marinuota mėsa
      • Įv. mėsos gaminiai
      • Žąsiena
    • Pieno produktai >
      • Įvairūs
      • Brandinti fermentiniai sūriai
      • Brandintas avies pieno sūris
    • Sezoninės uogos ir daržovės >
      • Smidrai
      • Šilauogės
      • Braškės
      • Šilkmedžio uogos
      • Medlievos uogos
    • Bakalėja >
      • Sultiniai
      • Linų sėmenų aliejus
      • Grikiai
    • Kiti produktai >
      • Pagardai, marinatai
      • Riešutų užtepai
      • Kibinai
      • Švieži pesto padažai ir kt.
      • Saldumynai
      • Paruoštukai, desertai
      • Grybai
    • Dovanų kuponas
  • Receptai
    • Šamo receptai
    • Upėtakio receptai
    • Elnienos receptai
    • Ėrienos receptai
    • Jautienos receptai
    • Triušienos receptai
    • Vištienos receptai
    • Tilapijų receptai
    • Grikių receptai
    • Smidrų receptai
    • Grybų receptai
  • Straipsniai
  • Apie mus
  • UŽSAKYTI per Pilnaspuodas.lt

Karštai rūkytas upėtakiukas

  • Upėtakiukai auginami švariai ir be streso, Lietuvos ūkyje.
  • Neriebūs ir labai sultingi, nes vakuuminė pakuotė apsaugo nuo išdžiuvimo.
  • Rūkoma juodalksnio dūmuose (be chemijos).
  • Unikalus rūkymo receptas;
  • Naudojamos tik žolelės, prieskoniai ir druska;
  • Nenaudojama jokių cheminių priedų skoniui sustiprinti ar galiojimo laikui padidinti.
  • Labai patogus dydis (~220 gramų) - viena porcija, jokių likučių kitam kartui.
  • Į Jūsų namus visada pristatomas šviežias, sultingas ir puikaus aromato.
Karštai rūkytas vaivorykštinis upėtakiukas.
Sudedamosios dalys: vaivorykštinis upėtakis (Oncorhynchus mykiss), prieskoniai, druska.
Laikyti nuo 0 iki +6°C temperatūroje (tinka užšaldyti).
Kilmės šalis Lietuva.
Picture
Picture
Užsakyti

Kaip ruošiamas karštai rūkytas upėtakiukas?

Upėtakiukai rūkomi naudojant tik juodalksnį - tinkamiausią medį norint išgauti geriausią skonį. Unikalus receptas užtikrina tolygų upėtakio išsirūkymą, išvaizdą ir nuostabų skonį.  Išrūkius žuvis, paliekame atvėsti, kad “subręstų” ir įgautų pačias geriausias skonines savybes. Vėliau ji vakuumuojama ir pristatoma Jums.
Picture
1. Upėtakiai pagaunami. Jų dydis apie 320 gramų.
Picture
2. Tuoj pat transportuojami ant ledo iki rūkyklos.
Picture
3. Iškarto valomi, sūdomi per naktį, o kitą dieną rūkomi ir pakuojami.


​Kaip auginami upėtakiukai?

Šie porcijos dydžio upėtakiai auginami Zarasų rajone įsikūrusiame akvakultūros ūkyje. Skirtingai nei tvenkiniuose (pa)auginami upėtakiai, šie gimsta Lietuvoje ir nuo pat mažų dienų jais ypač rūpinamasi: perkamas brangiausias pašaras (Olandų kompanija "Coppens"), kurio sudėtyje tik natūralūs komponentai, jokios chemijos, kuri galėtų padaryti žalos žuviai ar ją valgančiam žmogui. Žuvys gauna visada švarų ir deguonies prisodrintą vandenį iš giluminio gręžinio

Pakuotė

Karštai rūkytas upėtakiukas pakuojama po vieną žuvį į vakuuminį maišelį. Taip užtikriname, kad produktas Jūsų namus pasiektų itin šviežias ir neprarastų nuostabaus skonio ir aromato. Tipinis pakuotės svoris nuo 200 g iki 280 g.

Laikymo sąlygos

Laikykite šaldytuve, ne aukštesnėje kaip +6°C temperatūroje. Mėgaukitės šviežumu, rekomenduojame suvartoti per keturias dienas (imtinai). Tikslų galiojimo terminą visada rasite ant pakuotės.

Vartojimas

Puikiai tinka kaip skanus, maistingas ir greitas užkandis.

Patarimai

  • Skaniausia valgyti, kai rūkytas upėtakis atšildytas iki kambario temperatūros;
  • Atidarius pakuotę suvartoti visą iš karto, nes produktas linkęs džiūti.
  • Upėtakis gali turėti ašakų, todėl mėgaukitės atsargiai.


​Paragaukite Merkio™ produktų

Picture

  • Merkio™ produktus augina kruopščiai atrinkti Lietuvos ūkininkai.
  • Auginami švariai ir atsakingai.
  • Ruošiami tik pagal išankstinius užsakymus, todėl visada pristatomi švieži.
Picture
Powered by Create your own unique website with customizable templates.
  • Produktai
    • Skani dovana
    • Žuvis >
      • Krevetės
      • Šamas >
        • Skrostas šamas
        • Karštai rūkytas šamas >
          • Šamo pjaustymas
        • Šamo filė
      • Upėtakis >
        • Upėtakio filė
      • Eršketas
      • Karpis
      • Karštai rūkytas ungurys
      • Tilapija
    • Mėsa >
      • Veršiena
      • Ėriena
      • Elniena
      • Triušiena
      • Kalakutiena
      • Jautiena
      • Kiauliena
      • Viščiukas broileris
      • Sraigės
      • Marinuota mėsa
      • Įv. mėsos gaminiai
      • Žąsiena
    • Pieno produktai >
      • Įvairūs
      • Brandinti fermentiniai sūriai
      • Brandintas avies pieno sūris
    • Sezoninės uogos ir daržovės >
      • Smidrai
      • Šilauogės
      • Braškės
      • Šilkmedžio uogos
      • Medlievos uogos
    • Bakalėja >
      • Sultiniai
      • Linų sėmenų aliejus
      • Grikiai
    • Kiti produktai >
      • Pagardai, marinatai
      • Riešutų užtepai
      • Kibinai
      • Švieži pesto padažai ir kt.
      • Saldumynai
      • Paruoštukai, desertai
      • Grybai
    • Dovanų kuponas
  • Receptai
    • Šamo receptai
    • Upėtakio receptai
    • Elnienos receptai
    • Ėrienos receptai
    • Jautienos receptai
    • Triušienos receptai
    • Vištienos receptai
    • Tilapijų receptai
    • Grikių receptai
    • Smidrų receptai
    • Grybų receptai
  • Straipsniai
  • Apie mus
  • UŽSAKYTI per Pilnaspuodas.lt