Kur ir kaip auginami jaučiai?
Jautukai auginami Utenos apskrityje. Veislė Angus. Minta tik augalinės kilmės maistu: žole, šienu, šienainiu. Laisvai ganosi laukuose, turi daug vietos kur pavaikščioti.
Brandintų jautienos dešrelių sudėtis, energetinė ir maistinė vertė
Su raudonėliu:
Sudedamosios dalys: jautiena, vanduo, valgomoji druska, raudonoji saldžioji paprika, sausos garstyčios, raudonėlis 0,2%, cukrus, juodieji pipirai, česnako granulės, aitrioji paprika.
Energetinė vertė 100 g: 772,9 kJ/185,8 kcal.
Maistinė vertė 100 g: riebalai – 13,5 g, iš kurių sočiųjų riebalų rugščių – 5 g, angliavandeniai – 0,9 g, iš kurių cukrų – 0,3 g, skaidulinės medžiagos – 0,04 g, baltymai – 15,1 g, druska – 1,4 g.
Su grybais:
Sudedamosios dalys: jautiena, kiaulienos lašiniai, vanduo, baravykai 3%, valgomoji druska, žalias šalavijas, česnako granulės, raudonoji saldžioji paprika, juodieji pipirai.
Energetinė vertė 100 g: 818,7 kJ/196,9 kcal.
Maistinė vertė 100 g: riebalai – 14,0 g, iš kurių sočiųjų riebalų rugščių – 5,1 g, angliavandeniai – 1,2 g, iš kurių cukrų – 0,6 g, skaidulinės medžiagos – 1,0 g, baltymai – 16,0 g, druska – 1,3 g.
Aštrios:
Sudedamosios dalys: jautiena, vanduo, valgomoji druska, česnako granulės, raudonoji saldžioji paprika, kmynai, pankolis, kalendros, kajano pipirai.
Energetinė vertė 100 g: 788,6kJ/189,5 kcal.
Maistinė vertė 100 g: riebalai –13,4 g, iš kurių sočiųjų riebalų rugščių – 4,9 g, angliavandeniai – 1,9 g, iš kurių cukrų – 0,4 g, skaidulinės medžiagos – 0,2 g, baltymai – 15,2 g, druska – 1,7 g.
Sudedamosios dalys: jautiena, vanduo, valgomoji druska, raudonoji saldžioji paprika, sausos garstyčios, raudonėlis 0,2%, cukrus, juodieji pipirai, česnako granulės, aitrioji paprika.
Energetinė vertė 100 g: 772,9 kJ/185,8 kcal.
Maistinė vertė 100 g: riebalai – 13,5 g, iš kurių sočiųjų riebalų rugščių – 5 g, angliavandeniai – 0,9 g, iš kurių cukrų – 0,3 g, skaidulinės medžiagos – 0,04 g, baltymai – 15,1 g, druska – 1,4 g.
Su grybais:
Sudedamosios dalys: jautiena, kiaulienos lašiniai, vanduo, baravykai 3%, valgomoji druska, žalias šalavijas, česnako granulės, raudonoji saldžioji paprika, juodieji pipirai.
Energetinė vertė 100 g: 818,7 kJ/196,9 kcal.
Maistinė vertė 100 g: riebalai – 14,0 g, iš kurių sočiųjų riebalų rugščių – 5,1 g, angliavandeniai – 1,2 g, iš kurių cukrų – 0,6 g, skaidulinės medžiagos – 1,0 g, baltymai – 16,0 g, druska – 1,3 g.
Aštrios:
Sudedamosios dalys: jautiena, vanduo, valgomoji druska, česnako granulės, raudonoji saldžioji paprika, kmynai, pankolis, kalendros, kajano pipirai.
Energetinė vertė 100 g: 788,6kJ/189,5 kcal.
Maistinė vertė 100 g: riebalai –13,4 g, iš kurių sočiųjų riebalų rugščių – 4,9 g, angliavandeniai – 1,9 g, iš kurių cukrų – 0,4 g, skaidulinės medžiagos – 0,2 g, baltymai – 15,2 g, druska – 1,7 g.
Šviežių jautienos dešrelių sudėtis, energetinė ir maistinė vertė
Sudedamosios dalys: jautiena 81,8 %, kiaulienos lašiniai, valgomoji druska, vanduo, česnakas, cukrus, kuminas, juodieji pipirai, mairūnas.
Energetinė vertė 100 g: 1020,1 kJ/245,6 kcal.
Maistinė vertė 100 g: riebalai – 18,9 g, iš kurių sočiųjų riebalų rugščių – 1,4 g, angliavandeniai – 1,4 g, iš kurių cukrų – 0,6 g, skaidulinės medžiagos – 0,08 g, baltymai – 17,3 g, druska – 1,2 g.
Energetinė vertė 100 g: 1020,1 kJ/245,6 kcal.
Maistinė vertė 100 g: riebalai – 18,9 g, iš kurių sočiųjų riebalų rugščių – 1,4 g, angliavandeniai – 1,4 g, iš kurių cukrų – 0,6 g, skaidulinės medžiagos – 0,08 g, baltymai – 17,3 g, druska – 1,2 g.
Brandintos jautienos paplotėlių sudėtis, energetinė ir maistinė vertė
Sudedamosios dalys: jautiena, valgomoji druska, juodieji pipirai.
Energetinė vertė 100 g: 1416,7 kJ/342,6 kcal.
Maistinė vertė 100 g: riebalai – 31,2 g, iš kurių sočiųjų riebalų rugščių – 10,6 g, angliavandeniai – 0,5 g, iš kurių cukrų – 0,2 g, skaidulinės medžiagos – 0,07 g, baltymai – 14,1 g, druska – 1,3 g.
Energetinė vertė 100 g: 1416,7 kJ/342,6 kcal.
Maistinė vertė 100 g: riebalai – 31,2 g, iš kurių sočiųjų riebalų rugščių – 10,6 g, angliavandeniai – 0,5 g, iš kurių cukrų – 0,2 g, skaidulinės medžiagos – 0,07 g, baltymai – 14,1 g, druska – 1,3 g.