Patiekalui reikės (4 porcijos):
- 1.5 L sultinio nuo virto šamo
- kokoso pieno kremas - 400 g.
- kelios nedidelės bulvės
- didoka morka
- petražolės šaknis
- nedidelė ropė
- apie 300 g. pievagrybių
- svogūnas
- česnakai
- imbieras
- keletas krevečių
- pora šaukštų kukurūzų miltų
- prieskoniai - nedaug, nes sultinys gana stiprus. Įdėjau tik ciberžolės, truputį džiovintų žolelių.
- druskos jau nereikėjo.
- citrinos ir laimo sultys
Autorius: Irma (fotoflash photography)
Visas receptas: http://irma-foto.blogspot.com/2013/02/kaip-as-sama-dorojau_10.html
- 1.5 L sultinio nuo virto šamo
- kokoso pieno kremas - 400 g.
- kelios nedidelės bulvės
- didoka morka
- petražolės šaknis
- nedidelė ropė
- apie 300 g. pievagrybių
- svogūnas
- česnakai
- imbieras
- keletas krevečių
- pora šaukštų kukurūzų miltų
- prieskoniai - nedaug, nes sultinys gana stiprus. Įdėjau tik ciberžolės, truputį džiovintų žolelių.
- druskos jau nereikėjo.
- citrinos ir laimo sultys
Autorius: Irma (fotoflash photography)
Visas receptas: http://irma-foto.blogspot.com/2013/02/kaip-as-sama-dorojau_10.html
Šamo sriuba su krevetėmis ir kokoso pienu
Šamo kepsnys su kokoso pieno padažu
Patiekalui reikės (3-5 porcijos):
- šamo filė
- prieskonių: gvazdikėliai, įvairių rūšių pipirai, kalendra, kardamonas, ciberžolė, raudonėlis, mairūnas, čiobreliai, šviežias rozmarinas, druska
- druskos
- šlakelio aliejaus kepimui
Padažui:
- 1 a.š. šviežio imbiero
- pusė raudonosios paprikos
- 1 svogūnas
- kelios skiltelės česnako
- 100 g kokoso pieno kremo
- 1 v.š. kukurūzų miltų (gali būti ir kvietiniai)
- prieskonių: gvazdikėliai, įvairių rūšių pipirai, kalendra, kardamonas, ciberžolė, druska
- laimo (arba citrinos) sulčių
- kabai tiktų kario pasta
- aliejus
Autorius: Irma (fotoflash photography)
Visas receptas: http://irma-foto.blogspot.com/2013/02/kaip-as-sama-dorojau_10.html
- šamo filė
- prieskonių: gvazdikėliai, įvairių rūšių pipirai, kalendra, kardamonas, ciberžolė, raudonėlis, mairūnas, čiobreliai, šviežias rozmarinas, druska
- druskos
- šlakelio aliejaus kepimui
Padažui:
- 1 a.š. šviežio imbiero
- pusė raudonosios paprikos
- 1 svogūnas
- kelios skiltelės česnako
- 100 g kokoso pieno kremo
- 1 v.š. kukurūzų miltų (gali būti ir kvietiniai)
- prieskonių: gvazdikėliai, įvairių rūšių pipirai, kalendra, kardamonas, ciberžolė, druska
- laimo (arba citrinos) sulčių
- kabai tiktų kario pasta
- aliejus
Autorius: Irma (fotoflash photography)
Visas receptas: http://irma-foto.blogspot.com/2013/02/kaip-as-sama-dorojau_10.html