Merkio™ produktai
  • Produktai
    • Skani dovana
    • Žuvis >
      • Krevetės
      • Šamas >
        • Skrostas šamas
        • Karštai rūkytas šamas >
          • Šamo pjaustymas
        • Šamo filė
      • Upėtakis >
        • Upėtakio filė
      • Eršketas
      • Karpis
      • Karštai rūkytas ungurys
      • Tilapija
    • Mėsa >
      • Veršiena
      • Ėriena
      • Elniena
      • Triušiena
      • Kalakutiena
      • Jautiena
      • Kiauliena
      • Viščiukas broileris
      • Sraigės
      • Marinuota mėsa
      • Įv. mėsos gaminiai
      • Žąsiena
    • Pieno produktai >
      • Įvairūs
      • Brandinti fermentiniai sūriai
      • Brandintas avies pieno sūris
    • Sezoninės uogos ir daržovės >
      • Smidrai
      • Šilauogės
      • Braškės
      • Šilkmedžio uogos
      • Medlievos uogos
    • Bakalėja >
      • Sultiniai
      • Linų sėmenų aliejus
      • Grikiai
    • Kiti produktai >
      • Pagardai, marinatai
      • Riešutų užtepai
      • Kibinai
      • Švieži pesto padažai ir kt.
      • Saldumynai
      • Paruoštukai, desertai
      • Grybai
    • Dovanų kuponas
  • Receptai
    • Šamo receptai
    • Upėtakio receptai
    • Elnienos receptai
    • Ėrienos receptai
    • Jautienos receptai
    • Triušienos receptai
    • Vištienos receptai
    • Tilapijų receptai
    • Grikių receptai
    • Smidrų receptai
    • Grybų receptai
  • Straipsniai
  • Apie mus
  • UŽSAKYTI per Pilnaspuodas.lt

Ant palangės: 5 populiariausi prieskoniai sveikesniems patiekalams

Pasirodžius pirmiesiems pavasario ženklams ir dažnėjant saulės spinduliams, pats metas susikurti savo nuosavą vitaminų šaltinį – kviepiantį ir šviežią darželį ant palangės. Patogiausias pasirinkimas – prieskoniai, kurie nereikalaus daug dėmesio, bet padės greitai ir paprastai sukurti mažą stebuklą Jūsų kuriamuose patiekaluose. 
Picture
Bazilikai
Šis prieskonis puikiai tinka sveikesniems žuvies patiekalams pagardinti. Rekomenduojame šviežius bazilikus barstyti jau ant paruošto patiekalo, kad neprarastų savo aromato. Šis prieskonis ne tik susiprins imunitetą, padės maitinti centrinę nervų sistemą, bet ir padės mesti rūkyti. Netikite? Išbandykite ir įsitikinkite tuo.
Čiobreliai
Nors čiobreliai dėl gydomųjų savybių dažniausiai vartojami arbatai, puikiai tiks triušienos patiekalams gardinti, neprarasdami savo maistinių savybių. Šis prieskonis padeda gydyti nemigą, padės pakelti nuotaiką ir padės įveikti kvėpavimo ligas.
Mairūnai
Mairūnai puikiai tinka sveikos jautienos patiekalams gardinti. Šį preskonį naudokite nuo pat patiekalo gaminimo pradžios, taip atsiskleis stipriausi prieskonio poskoniai ir aromatai, kurie Jūsų patiekalą padarys dar išskirtinesniu. Mairūnas padės ne tik pakelti apetitą, bet ir stimulioti žarnyno veiklą.
Picture
Raudonėliai
Šis prieskonis stipriausias savo savybes atskleidžia žiovintas. Puikiai tiks sveikos ėrienos patiekalams praturtinti ir atskleis išskirtinius skonius. Raudonėliai savo lapuose sukaupę daugybę eterinių aliejų, kurie padeda stimuliuoti virškinimą, atpalaiduoja ir padeda raminti nervus. Gydo nemigą bei galvos skausmą. 
Kalendros
Šio prieskonio panaudojimo būdų yra iš ties daug, tačiau kone populiariasias – gausiai kalendros lapais gardinti sveiki vištienos troškiniai ar sriubos, kurie primins Rytų virtuvę. Dėl savo turimų maistinių savybių, karotino, rutino, vitaminų B, B2 ir B3, kalcio, fosforo, folio rūgšties ir magnio, kalendra padeda valyti kraują, gerina virškinimą ir veikia raminimai.
Būtina žinoti
Prieskonius privalu auginti kur daugiau saulės: dažniausiai tai pietinė arba vakarinė palangė;
Dienos metu prieskoniams rekomenduojama  + 15 – 20 °C, naktį – nuo +5 °C;
Prieskoniams reikia kuo daugiau gryno oro, tad stenkitės kuo dažniau atverti langą;
Indas, į kurį sėjate priesonius, turėtų būti 10 – 15 centimetrų aukščio;
Daugelis prieskoninių žolelių mėgsta purią žemę, tad rekomenduojama lygiomis proporcijomis maišyti komposto, žemės ir smėlio mišinį;
Vos užsimezgusius žiedelius rekomenduojama nukirpti, nes augalas daug medžiagų skiria būtent jiems, todėl lapeliai gali būti ne tokie vešlūs;
Prikausomai nuo prieskonio rūšies, jie sudygsta per 2 – 7 dienas.
Prenumeruokite naujienas

nauji straipsniai, video receptai
bei informacija, kada būsime tavo mieste


Iliustracijos iš freepik.com
Powered by Create your own unique website with customizable templates.
  • Produktai
    • Skani dovana
    • Žuvis >
      • Krevetės
      • Šamas >
        • Skrostas šamas
        • Karštai rūkytas šamas >
          • Šamo pjaustymas
        • Šamo filė
      • Upėtakis >
        • Upėtakio filė
      • Eršketas
      • Karpis
      • Karštai rūkytas ungurys
      • Tilapija
    • Mėsa >
      • Veršiena
      • Ėriena
      • Elniena
      • Triušiena
      • Kalakutiena
      • Jautiena
      • Kiauliena
      • Viščiukas broileris
      • Sraigės
      • Marinuota mėsa
      • Įv. mėsos gaminiai
      • Žąsiena
    • Pieno produktai >
      • Įvairūs
      • Brandinti fermentiniai sūriai
      • Brandintas avies pieno sūris
    • Sezoninės uogos ir daržovės >
      • Smidrai
      • Šilauogės
      • Braškės
      • Šilkmedžio uogos
      • Medlievos uogos
    • Bakalėja >
      • Sultiniai
      • Linų sėmenų aliejus
      • Grikiai
    • Kiti produktai >
      • Pagardai, marinatai
      • Riešutų užtepai
      • Kibinai
      • Švieži pesto padažai ir kt.
      • Saldumynai
      • Paruoštukai, desertai
      • Grybai
    • Dovanų kuponas
  • Receptai
    • Šamo receptai
    • Upėtakio receptai
    • Elnienos receptai
    • Ėrienos receptai
    • Jautienos receptai
    • Triušienos receptai
    • Vištienos receptai
    • Tilapijų receptai
    • Grikių receptai
    • Smidrų receptai
    • Grybų receptai
  • Straipsniai
  • Apie mus
  • UŽSAKYTI per Pilnaspuodas.lt