Sraigės burgundiškai – pasijuskite tikru gurme!
Daugiau apie augintojus ir apie sraigių ypatingas maistines savybes skaitykite čia >> |
Sraigės burgundiškai. Užšaldytos sraigės Helix aspersa maxima, paruoštos burgundiškai.
Sudedamosios dalys: sraigių mėsa (50%), sviestas, česnakai, petražolės, prieskoniniai augalai, druska, baltasis vynas, sraigės kiautas (nevalgomas). Laikymo sąlygos ne aukštesnėje kaip -18°C temperatūroje. Produktą atšildę, pakartotinai jo nebeužšaldykite. Kilmės šalis: Lietuva. |
Paruošimas
|
Kaip valgyti namuose pasišildytas sraiges?
- Iš orkaitės ištrauktos, jau pašildytos sraigės kiautą suimkite specialiomis žnyplėmis arba, jeigu jų neturite, tiesiog paimkite kiautelį kairiąja ranka. Kad apsaugotumėte rankas nuo karščio, galite sraigę suimti su servetėle. Kriauklė yra būtinai laikoma kiauryme į viršų. Tuomet su šakute ištraukite sraigę iš namelio, padažykite į ištirpusį sviestą su žolelėmis ir jau galite ragauti šį delikatesą.
- Likusiu prieskoniniu sviestu apšlakstykite prancūziško batono arba paprastos baltos duonos riekelę, ar padažykite duoną į šį sviestą ir suvalgykite.
- Dar vienas būdas: šakute ištrauktą sraigės minkštimą įdėkite į šaukštą arba tiesiog į lėkštę, palaistykite prieskoniniu sviestu iš kiautelio ir suvalgykite sraigę šaukštu.
- Prie sraigių burgundiškai (tai - sraigės, virtos vyne su prieskoniniu sviestu) gerai dera aromatingi baltieji ir rausvieji vynai.
Slaptas receptasSraigės yra paruoštos pagal prancūzišką receptą, kuris yra šiek tiek patobulintas, nes sraigės yra verdamos ne vandenyje, o vyne, taipogi jų paruošimui yra naudojami čia pat ūkyje užauginti produktai. Šis receptas yra didelė Vaičių šeimos paslaptis ir jis perduodamas tik iš kartos į kartą.
Sraigių burgundiškai sudėtis: sraigių mėsa, kokybiškas vynas, tikras sviestas, prieskoninės žolelės ir česnakai. Sraigės virtos vyne 12 vnt.
Grynasis kiekis 120 g. Supakuotos aliuminio folijos indelyje, skirtame pašildyti orkaitėje arba ant grotelių. Prieš šildant nuimkite apsauginę plėvelę. |
Ypatingas paruošimasSraigių paruošimui yra naudojama tik ypatingai kokybiški produktai: Vaičių ūkyje užauginti ir rankomis smulkinti (ne sumalti) žalumynai bei česnakai (auginami griežtai be cheminių trašų, nenaudojami jokie konservantai, skonio stiprikliai) bei aukščiausios kokybės sviestas. Sraigės yra ruošiamos tik pagal išankstinius užsakymus iš gyvų, miegančių sraigių, o ne iš užšaldytų. Taip užtikrinamas šviežumas, nes sraigės yra užšaldomos tik vieną kartą, taip, kaip to reikalauja tikra prancūziška receptūra.
Sraigės virtos vyne 42 vnt.
Grynasis kiekis 420 g. Supakuotos plastikiniame indelyje. Šis indelis netinkamas sraigėms šildyti. |
Paprasta ir greita pateikti
Šaldytas sraiges folijos indelyje tiesiog pašaukite į 200°C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 15 minučių, tol kol visiškai išsilydys sviestas. Sraiges galima kepti ir
ant grotelių. Rekomenduojame su balta duonaDar karštas sraiges patiekite ant stalo. Mediniu smeigtuku ištraukite sraigę iš kiauto ir uždėkite ant baltos (skaniausia - paskrudintos) duonos. Duoną apšlakstyti kiaute esančiu lydytu sviestu. Skanaus!
|