Merkio™ produktai
  • Produktai
    • Skani dovana
    • Žuvis >
      • Krevetės
      • Šamas >
        • Skrostas šamas
        • Karštai rūkytas šamas >
          • Šamo pjaustymas
        • Šamo filė
      • Upėtakis >
        • Upėtakio filė
      • Eršketas
      • Karpis
      • Karštai rūkytas ungurys
      • Tilapija
    • Mėsa >
      • Veršiena
      • Ėriena
      • Elniena
      • Triušiena
      • Kalakutiena
      • Jautiena
      • Kiauliena
      • Viščiukas broileris
      • Sraigės
      • Marinuota mėsa
      • Įv. mėsos gaminiai
      • Žąsiena
    • Pieno produktai >
      • Įvairūs
      • Brandinti fermentiniai sūriai
      • Brandintas avies pieno sūris
    • Sezoninės uogos ir daržovės >
      • Smidrai
      • Šilauogės
      • Braškės
      • Šilkmedžio uogos
      • Medlievos uogos
    • Bakalėja >
      • Sultiniai
      • Linų sėmenų aliejus
      • Grikiai
    • Kiti produktai >
      • Pagardai, marinatai
      • Riešutų užtepai
      • Kibinai
      • Švieži pesto padažai ir kt.
      • Saldumynai
      • Paruoštukai, desertai
      • Grybai
    • Dovanų kuponas
  • Receptai
    • Šamo receptai
    • Upėtakio receptai
    • Elnienos receptai
    • Ėrienos receptai
    • Jautienos receptai
    • Triušienos receptai
    • Vištienos receptai
    • Tilapijų receptai
    • Grikių receptai
    • Smidrų receptai
    • Grybų receptai
  • Straipsniai
  • Apie mus
  • UŽSAKYTI per Pilnaspuodas.lt

Sraigės burgundiškai – pasijuskite tikru gurme!

  • Patobulintas prancūziškas receptas;
  • Ruošiamos tik iš šviežios sraigių mėsos;
  • Paruošimui naudojami tik savame ūkyje užauginti žalumynai ir tikras sviestas;
  • Užšaldomos tik vieną kartą, kaip reikalauja tikra prancūziška receptūra;
  • Aukščiausia kokybė ir šviežumas;
  • Paruošimas užtrunka tik 15 minučių.

Daugiau apie augintojus ir apie sraigių ypatingas maistines savybes
skaitykite čia >>
Sraigės burgundiškai
Sraigės burgundiškai. Užšaldytos sraigės Helix aspersa maxima, paruoštos burgundiškai.
Sudedamosios dalys: sraigių mėsa (50%), sviestas, česnakai, petražolės, prieskoniniai augalai, druska, baltasis vynas, sraigės kiautas (nevalgomas). Laikymo sąlygos ne aukštesnėje kaip -18°C temperatūroje.
Produktą atšildę, pakartotinai jo nebeužšaldykite.
Kilmės šalis: Lietuva.
Užsakyti

​Paruošimas


  • Sraiges burgundiškai (virtas vyne) šildykite tik orkaitėje, mikrobangų krosnelė netinka. Sraiges į indą reikia sudėlioti taip, kad įkaitęs sviestas neišbėgtų iš kriauklės;
  • Sraiges reikia tik pašildyti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje iki 15 minučių (kol išsilydys sviestas), jokiu būdu neperkaitinkite;
  • Rekomenduojame sraiges suvartoti dar šviežias. Tik esant būtinybei, sraiges galite laikyti užšaldytas ir ilgesnį laiką.
Sraigės burgundiškai indelyje

Kaip valgyti namuose pasišildytas sraiges?

  • Iš orkaitės ištrauktos, jau pašildytos sraigės kiautą suimkite specialiomis žnyplėmis arba, jeigu jų neturite, tiesiog paimkite kiautelį kairiąja ranka. Kad apsaugotumėte rankas nuo karščio, galite sraigę suimti su servetėle. Kriauklė yra būtinai laikoma kiauryme į viršų. Tuomet su šakute ištraukite sraigę iš namelio, padažykite į ištirpusį sviestą su žolelėmis ir jau galite ragauti šį delikatesą.
  • Likusiu prieskoniniu sviestu apšlakstykite prancūziško batono arba paprastos baltos duonos riekelę, ar padažykite duoną į šį sviestą ir suvalgykite.
  • Dar vienas būdas: šakute ištrauktą sraigės minkštimą įdėkite į šaukštą arba tiesiog į lėkštę, palaistykite prieskoniniu sviestu iš kiautelio ir suvalgykite sraigę šaukštu.
  • Prie sraigių burgundiškai (tai - sraigės, virtos vyne su prieskoniniu sviestu) gerai dera aromatingi baltieji ir rausvieji vynai.


Slaptas receptas

​Sraigės yra paruoštos pagal prancūzišką receptą, kuris yra šiek tiek patobulintas, nes sraigės yra verdamos ne vandenyje, o vyne, taipogi jų paruošimui yra naudojami čia pat ūkyje užauginti produktai. Šis receptas yra didelė Vaičių šeimos paslaptis ir jis perduodamas tik iš kartos į kartą. 
Sraigių burgundiškai sudėtis: sraigių mėsa, kokybiškas vynas, tikras sviestas, prieskoninės žolelės ir česnakai.

Sraigės burgundiškai 12 vnt.
Sraigės virtos vyne 12 vnt.
Grynasis kiekis 120 g.
Supakuotos aliuminio folijos indelyje, skirtame pašildyti 
orkaitėje arba ant grotelių. Prieš šildant nuimkite apsauginę plėvelę.

Ypatingas paruošimas

Sraigių paruošimui yra naudojama tik ypatingai kokybiški produktai: Vaičių ūkyje užauginti ir rankomis smulkinti (ne sumalti) žalumynai bei česnakai (auginami griežtai be cheminių trašų, nenaudojami jokie konservantai, skonio stiprikliai) bei aukščiausios kokybės sviestas. Sraigės yra ruošiamos tik pagal išankstinius užsakymus iš gyvų, miegančių sraigių, o ne iš užšaldytų. Taip užtikrinamas šviežumas, nes sraigės yra užšaldomos tik vieną kartą, taip, kaip to reikalauja tikra prancūziška receptūra.
Sraigės burgundiškai 42 vnt.
Sraigės virtos vyne 42 vnt. 
Grynasis kiekis 420 g.
Supakuotos plastikiniame indelyje. 
Šis indelis netinkamas sraigėms šildyti.

Paprasta ir greita pateikti

Šaldytas sraiges folijos indelyje tiesiog pašaukite į 200°C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 15 minučių, tol kol visiškai išsilydys sviestas. Sraiges galima kepti ir 
ant grotelių.

Rekomenduojame su balta duona

Dar karštas sraiges patiekite ant stalo. Mediniu smeigtuku ištraukite sraigę iš kiauto ir uždėkite ant baltos (skaniausia - paskrudintos) duonos. Duoną apšlakstyti kiaute esančiu lydytu sviestu. Skanaus!
Picture

Paragaukite Merkio™ produktų

Picture

  • Merkio™ produktus augina kruopščiai atrinkti Lietuvos ūkininkai.
  • Auginami švariai ir atsakingai.
  • Ruošiami tik pagal išankstinius užsakymus, todėl visada pristatomi švieži.
Picture
Powered by Create your own unique website with customizable templates.
  • Produktai
    • Skani dovana
    • Žuvis >
      • Krevetės
      • Šamas >
        • Skrostas šamas
        • Karštai rūkytas šamas >
          • Šamo pjaustymas
        • Šamo filė
      • Upėtakis >
        • Upėtakio filė
      • Eršketas
      • Karpis
      • Karštai rūkytas ungurys
      • Tilapija
    • Mėsa >
      • Veršiena
      • Ėriena
      • Elniena
      • Triušiena
      • Kalakutiena
      • Jautiena
      • Kiauliena
      • Viščiukas broileris
      • Sraigės
      • Marinuota mėsa
      • Įv. mėsos gaminiai
      • Žąsiena
    • Pieno produktai >
      • Įvairūs
      • Brandinti fermentiniai sūriai
      • Brandintas avies pieno sūris
    • Sezoninės uogos ir daržovės >
      • Smidrai
      • Šilauogės
      • Braškės
      • Šilkmedžio uogos
      • Medlievos uogos
    • Bakalėja >
      • Sultiniai
      • Linų sėmenų aliejus
      • Grikiai
    • Kiti produktai >
      • Pagardai, marinatai
      • Riešutų užtepai
      • Kibinai
      • Švieži pesto padažai ir kt.
      • Saldumynai
      • Paruoštukai, desertai
      • Grybai
    • Dovanų kuponas
  • Receptai
    • Šamo receptai
    • Upėtakio receptai
    • Elnienos receptai
    • Ėrienos receptai
    • Jautienos receptai
    • Triušienos receptai
    • Vištienos receptai
    • Tilapijų receptai
    • Grikių receptai
    • Smidrų receptai
    • Grybų receptai
  • Straipsniai
  • Apie mus
  • UŽSAKYTI per Pilnaspuodas.lt