Tilapija – Lietuvoje pirmą kartą šviežia
|
Parduodame atvėsintą skrostą sidabrinę nilinę tilapiją.
Sudedamosios dalys: nilinė tilapija (Oreochromis niloticus). Laikyti nuo 0 iki +6°C temperatūroje (tinka užšaldyti). Kilmės šalis: Lietuva. |
Kur ir kaip auginamos tilapijos?
Tilapijas Prienų rajone augina ūkininkas Aurimas. Uždaroje patalpoje įsirengė patalpas taikant moderniausias akvakultūros (recirkuliacinės sistemos) technologijas. Tai leidžia užtikrinti pastovų vandens ir oro atsinaujinimą. Tilapijos auga švariame, nuolat prižiūrimame ir atnaujiname vandenyje. Auginamos be antibiotikų ar kitų augimą skatinančių priedų. Žuvys yra maitinamos tik specialiai tilapijoms subalansuotais pašarais, pagamintais iš natūralių produktų. Šeriame ypatingai kokybiškais Coppens įmonės (Olandija) pašarais.
|
Kaip rūkomos tilapijos?
Tilapijos yra sugaunamos 1 diena prieš rūkymą. Jos išskrodžiamos ir panardinamos į vandenį su druska. Vėliau tilapijos yra apiberiamos prieskoniais ir sukabinamos ant kabyklos rūkymui. Rūkykloje kūrename malkas, o rūkymas vyksta juodalksnio dūmuose, be jokių dirbtinių dūmo skonio priedų. Po išrūkymo tilapijos atvėsta bei sutvirtėja ir yra supakuojamos. Kas kartą ruošiama speciali šviežiai rūkytų tilapijų partija, kad pasiektų Jus kuo šviežesnės ir skanesnės.
|