Vertinga žinoti: faktai apie žuvies ir jūros produktų naudą
Žuvis ir jūros produktai yra vieni sveikiausių maistų pasaulyje.
Visos žuvys yra daug baltymų ir mažai kalorijų turinti maistas.
Žuvys turi daug maistingųjų medžiagų: omega-3 riebalų rūgštys, jodas, geležis, cholinas.
Amerikos širdies asociacija rekomenduoja valgyti mažiausiai 2 žuvų patiekalus per savaitę.
Jūros produktai mažina riziką susirgti širdies ligomis, vėžiu, Alzhaimerio liga, diabetu, uždegiminėmis
ligomis, tokiomis kaip reumatinis artritas ir patirti insultą.
Žuvis ir jūros produktai yra vieni sveikiausių maistų pasaulyje.
Visos žuvys yra daug baltymų ir mažai kalorijų turinti maistas.
Žuvys turi daug maistingųjų medžiagų: omega-3 riebalų rūgštys, jodas, geležis, cholinas.
Amerikos širdies asociacija rekomenduoja valgyti mažiausiai 2 žuvų patiekalus per savaitę.
Jūros produktai mažina riziką susirgti širdies ligomis, vėžiu, Alzhaimerio liga, diabetu, uždegiminėmis
ligomis, tokiomis kaip reumatinis artritas ir patirti insultą.
Nustatyta, kad kasdien suvalgant bent po 30 gramų žuvies, galima perpus sumažinti riziką patirti miokardo infarktą.
Žuvyje gausu B grupės vitaminų. Ypač svarbūs trys iš jų – B6, B5 ir B12. Šie vitaminai suteikia daug jėgų, nes padeda ląstelėms angliavandenius paversti gyvybine energija.
Žuvis yra viena iš gražios odos paslapčių, nes joje yra odai būtinų vitaminų "kvartetas": A, B, C ir E.
Stiprina imuninę sistemą, nes žuvyje gausu kalio, seleno, cinko, geležies, mikroelementų gerinančių imuninės
sistemos veiklą. Pakankamai šviežios žuvies valgantys žmonės rečiau serga ne tik peršalimo, bet ir kitomis ligomis.
Šaltiniai: Jonny Bowdeno knyga "150 sveikiausių produktų žemėje"; edieta.lt; zvejys.lt
Žuvyje gausu B grupės vitaminų. Ypač svarbūs trys iš jų – B6, B5 ir B12. Šie vitaminai suteikia daug jėgų, nes padeda ląstelėms angliavandenius paversti gyvybine energija.
Žuvis yra viena iš gražios odos paslapčių, nes joje yra odai būtinų vitaminų "kvartetas": A, B, C ir E.
Stiprina imuninę sistemą, nes žuvyje gausu kalio, seleno, cinko, geležies, mikroelementų gerinančių imuninės
sistemos veiklą. Pakankamai šviežios žuvies valgantys žmonės rečiau serga ne tik peršalimo, bet ir kitomis ligomis.
Šaltiniai: Jonny Bowdeno knyga "150 sveikiausių produktų žemėje"; edieta.lt; zvejys.lt